Četvrtak, 22 Veljača 2018 11:25

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

64-godišnjak skrivio prometnu nesreću zbog oduzimanja prednosti prolaska

U srijedu, 21. veljače, oko 12.05 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Industrijske i Šokačke ceste, 64-godišnji vozač upravljao je tehnički neispravnim osobnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, te oduzeo IMG 3067prednost prolaska 38-godišnjem vozaču teretnog automobila marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska.

Protiv 64-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i upravljanja tehnički neispravnim vozilom.

Za navedeno raskrižje svim sudionicima u prometu skrećemo pozornost da je prometnim pravilom brzina u ulici Šokačka cesta određena na 90 km, te je prilikom uključivanja u navedenu ulicu iz ulice Industrijske potreban osobit oprez i dobra procjena udaljenosti vozila na toj cesti s obzirom na dopuštenu brzinu kretanja istom.

Veličanin neovlašteno posjedovao drogu

U srijedu 21. veljače, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području Velike u kojoj prebiva 28-godišnjak, kojom prilikom su kod istoga pronašli marihuanu. Protiv njega slijedi optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska