Petak, 23 Veljača 2018 12:19

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prijavio gubitak vozačke, a ona mu oduzeta u Njemačkoj

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice, kojeg se sumnjiči da je u 2017. godini prijavio gubitak vozačke dozvole zbog izdavanja nove, iako je znao da mu je ona oduzeta od nadležnih tijela u Republici Njemačkoj. Protiv 31-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela davanja lažnog iskaza.

Teška krađa provaljivanjem

U četvrtak 22. veljače., u popodnevnim satima u mjestu Ivandol, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 38-godišnjaka i otuđio manji novčani iznos. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Prometne nesreće tijekom protekla 24-sata, jedna osoba smrtno stradala

U četvrtak, 22. veljače, oko 5.40 sati, u Novim Bešincima, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između osobnog i teretnog automobila. 35-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine kretanja nije uspio zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom njegova vozila na stražnji dio teretnog automobila marke „Mercedes“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 33-godišnjak i prilikom skretanja udesno smanjio brzinu kretanja. Protiv 35-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja neprilagođene brzine i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Istoga dana, oko 7.15 sati, u Vidovcima, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, u kojoj je došlo do udara bočnog poklopca prtljažnog prostora autobusa u stup nosača prometnih svjetala. Prilikom prolaska autobusa slavonsko brodskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 63-godišnjak pored stupa došlo je do otvaranja istoga i udara u stup. Protiv 63-godišnjaka slijedi prekršajni nalog. (Prije započinjanja vožnje, vozač je dužan zatvoriti i učvrstiti sve pokretne dijelove nadogradnje vozila).

Također u četvrtak, oko 12.30 sati, u Jakšiću dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 31-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, osječkih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine kretanja nije uspio zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom njegova vozila na stražnji dio osobnog automobila marke „Hyundai“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljala 37-godišnjakinja. 31-godišnjaku naplaćena novčana kazna zbog prekršaja neprilagođene brzine.

Istoga dana oko 17.45 sati u mjestu Draga, dogodila sa prometna nesreća nalet osobnog automobila na pješakinju u kojoj je 76-godišnja pješakinja smrtno stradala. 33-godišnji vozač osobnog automobila požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine vozilom je naletio na pješakinju. Protiv 33-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

S obzirom na snježne padaline, smanjenju vidljivost i pad temperature upozoravamo sudionike da je upravljanje vozilima pod takvim uvjetima otežano i  potreban je dodatni oprez zbog povećane opasnosti od prometnih nesreća, što potvrđuju događaji od prethodnog dana.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska