Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 12:36

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 14. do 19. svibnja, nedaleko mjesta Vetovo, nepoznati počinitelj (ili više njih), provalio je u kontejner u vlasništvu 56-godišnjaka i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Omalovažavao policijske službenike 

U petak, 18. svibnja, oko 10.50 sati, u Požegi, 53-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest), omalovažavao i vrijeđao policijske službenike prilikom njihova postupanja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Neovlašteno posjedovali drogu

U subotu, 19. svibnja, iza ponoći, u Pleternici, u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su kod 19-godišnjaka i 23-godišnjaka pronašli manju količinu marihuane. Na istom mjestu 20. svibnja 2018., također iza ponoći, manja količina marihuane pronađena je i kod 18-godišnjaka. A prilikom nadzora prometa kod mjesta Duboka u subotu 19. svibnja 2018., oko 20.45 sati marihuana je pronađena i kod 18-godišnjakinje i 20-godišnjaka. Opojna sredstva su od počinitelja oduzeta te će protiv njih biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju opojnih droga.

Narušavali javni red i mir u Požegi

U nedjelju, 20. svibnja, iza ponoći, u ulici Cehovskoj u Požegi, 31-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,93 promila, i dvojica 22-godišnjaka od kojih jedan pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,05 promila narušavali su javni red i mir na način da su galamili i vikali, a potom se i tjelesno sukobi. Protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Teško ozlijeđeni vozač (33) i suvozačica (34) motocikla

U petak 18. svibnja, oko 18.50 sati, u Ulici Zvonka Brkića u Završju, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama između teretnog automobila i motocikla. 64-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Volkswagen“ kojemu je bila pridodana laka prikolica požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet na kolnik Ulice Zvonka Brkića nije propustio sva vozila, uslijed čega je došlo do udara motocikla marke „Suzuki“ novogradiških registarskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnji vozač i na kojemu se prevozila 34-godišnja putnica, a potom i pada na kolnik istih pri čemu su teško ozlijeđeni. Protiv 64-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće“.

Slijetanje osobnog vozila u Brestovcu

U petak 18. svibnja, oko 12.35 sati, u mjestu Brestovac, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je došlo do slijetanja vozila s kolnika. 57-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Peugeot“, sisačkih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine (kolnik mokar, sklizak) vozilom je sletjela s kolnika u putni kanal. 57-godišnjakinji će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja vožnje neprilagođenom brzinom.

Bijeg s mjesta prometne nesreće u Pleternici

U petak, 18. svibnja, u vremenu od 13.20 do 14.20 sati, u Pleternici, u ulici Prilaz, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u osobni automobil marke „Volkswagen“ u vlasništvu 40-godišnjaka, nakon čega je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Prometna nesreća u Trenkovu

U subotu, 19. svibnja, oko 19.15 sati, u Trenkovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila, naime, 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, prilikom nepropisnog pretjecanja udario je u osobni automobil marke „Opel“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnji vozač. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog.

Prometna nesreća u Pleternici

U subotu, 19. svibnja, oko 2.45 sati, na cesti između Pleternice i Frkljevaca, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između tri osobna automobila. 38-godišnji vozač koji je upravljao pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,49 promila osobnim automobilom marke „Toyota“, požeških registarskih oznaka, prilikom nepropisnog obilaženja nepropisno parkiranog osobnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojeg je prethodno parkirao 38-godišnjak, udario je u isti, a potom i u osobni automobil marke „BMW“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak i kretao se iz suprotnog smjera. 38-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Toyota“ će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog obilaženja i upravljanja pod utjecajem alkohola, a 38-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Volkswagen“ prekršajni nalog zbog nepropisnog parkiranja.

Požar u obiteljskoj kući u Požegi

U nedjelju, 20. svibnja, oko 10.15 sati, u ulici Domobranskoj u Požegi, uslijed pregrijavanja električnih vodiča, došlo je do požara u obiteljskoj kući u vlasništvu 38-godišnjakinje. Požar je ugašen oko 10.40 sati, kada je utvrđeno da je izgorio namještaj i odjeća u kupaonici, odnosno nastala materijalna šteta. 

Pronalazak minsko eksplozivnih sredstava

U petak 18. svibnja, u mjestu Bukovčani, 64-godišnjak je prilikom čišćenja okućnice pronašao tri ručne bombe. Pronađena ubojita sredstva su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite PU požeško-slavonske, te će se naknadno uništiti.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska