Ponedjeljak, 11 Lipanj 2018 09:04

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Otuđen bicikl u Požegi

U subotu 9. lipnja, u Ulici Alojzija Stepinca u Požegi, iz hodnika stambene zgrade, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je bicikl marke „MTB“ vrijednosti oko četiri tisuće kuna, vlasništvo 41-godišnjaka s područja Požege. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

U prometnoj nesreći kod Biškupaca jedan smrtno stradao i dvojica teže ozlijeđenih

U nedjelu, 10. lipnja, oko 7.35 sati, na županijskoj cesti ŽC 4100 nedaleko mjesta Biškupci u smjeru Požege, dogodila se prometna nesreća sudar osobnog i teretnog automobila u kojoj je 21-godišnji vozač osobnog automobila marke „Mercedes“ požeških registarskih oznaka smrtno stradao, dok su 19-godišnji vozač i 18-godišnji putnik iz teretnog automobila marke „Mercedes“ požeških registarskih oznaka teže ozlijeđeni.
Obavljenim očevidom od strane policijskih službenika u koordinaciji sa dežurnom Županijskom državnom odvjetnicom, utvrđeno je da se 21-godišnjak nepropisno kretao kolnikom, odnosno dolaskom do dijela ceste na kojemu se nalazi zavoj, vozilom prešao na prometni trak namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera, gdje je došlo do sudara s teretnim automobilom. Zbog obavljanja očevida promet se u vremenu od 8.10 do 12.05 sati odvijao obilaznim cestovnim pravcima.

Sudar dva Volkswagena u Kadanovcima

U nedjelju, 10. lipnja, oko 15.50 sati, u mjestu Kadanovci, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila, naime, 55-godišnji vozač koji je upravljalo osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, prilikom nepropisnog skretanja u lijevo na kolni ulaz udario je u osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 71-godišnji vozač i koji ga je pretjecao. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnih radnji vozilom u prometu.

Pronađena marihuana u Požegi i Pleternici

Policijski službenici su u petak 8. lipnja, oko 14.25 sati, u Požegi, zatekli dvoje 18-godišnjaka i tom prilikom pronašli manju količinu marihuane. Dok je u nedjelju 10. lipnja, oko 19.40 sati, u Pleternici, zatečen 21-godišnjak kod kojega je pronađena manja količina marihuane. Droga je oduzeta, te slijede optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.