Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 10:43

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U prometnoj nesreći ozlijeđeno pet osoba

U nedjelju, 17. lipnja, oko 19.25 sati, na županijskoj cesti između mjesta Hrnjevac i Venje, 20-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“, zagrebačkih registarskih oznaka, nije se vozilom kretala sredinom prometne trake te je sišla na putnu bankinu prilikom čega je došlo do zanošenja i udara vozila u metalnu zaštitnu ogradu te u prometni znak. U prometnoj nesreći vozačica i dvije osobe starosti 19 i 21 godinu su teško, dok su dvije osobe starosti 18 godina lakše ozlijeđene. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prometne nesreće.

Požari na kući u Pleternici i Brestovcu

U petak, 15. lipnja, oko 22 sata, u Pleternici, u Vinogradskoj ulici, u potkrovlju obiteljske kuće u vlasništvu 53-godišnjaka, uslijed eksplozije punjača s punjivim baterijama došlo je do požara u dnevnom boravku.

Istoga dana, oko 22.20 sati, u mjestu Brestovac, uslijed kvara na električnim instalacijama došlo je do požara na katu obiteljske kuće u vlasništvu 57-godišnjaka.

Ugrožavali javni promet

U nedjelju, 17. lipnja, oko 2.55 sati, u Požegi, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 22-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,96 promila upravljao osobnim automobilom marke „Seat“, požeških registarskih oznaka.

Nešto kasnije, oko 3.40 sati, u Požegi, u ulici Jurja Križanića, prilikom kontrole prometa zatečen je 19-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Honda“, zagrebačkih registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola od 1,59 promila.

Također u nedjelju, oko 4.20 sati, u Pakracu, u Bolničkoj ulici, policijski službenici su zatekli 19-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,57 promila, bez svjetala i u suprotnom smjeru upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, novogradiških registarskih oznaka.

Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: D.K.