Srijeda, 04 Srpanj 2018 09:53

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

48-godišnjak oko podneva narušavao javni red i mir u Požegi

U utorak, 3. srpnja, oko 12.15 sati, u Požegi, 48-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest), narušavao javni red i mir na način da je u ugostiteljskom objektu u vlasništvu 55-godišnjaka istoga verbalno, a potom i tjelesno napao. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

35-godišnjak zatečen u prometu pod utjecajem alkohola

U srijedu, 4. srpnja, oko 1.45 sati, u mjestu Krivaj, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 35-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,04 promila upravljao teretnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Požar na otvorenom kod Pleternice

U utorak, 3. srpnja, oko 15 sati, nedaleko mjesta Poloj kod Pleternice, na neutvrđeni način je došlo je do požara na otvorenom prostoru prilikom čega je gorjela suha trava i nisko raslinje nepoznatog vlasnika. Požar je ugašen oko 16.10 sati, kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko 6 hektara.

Predao bombe i streljivo

U utorak, 3. srpnja, na području Čaglina, osoba koja je zatražila da ostane anonimna je policijskim službenicima predala jednu ručnu bombu, dva upaljača za ručnu bombu, 27 komada detonatorskih kapisli, 48 komada streljiva, 100 grama baruta i sporogoreći štapin koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

U Pakracu bicikl bez vlasnika

U utorak 3. srpnja, policijski službenici su na cesti između Pakraca i Omanovca pronašli bicikl nepoznatog vlasnika. Kako se nije mogao utvrditi vlasnik, bicikl je prevezen u prostorije policije, te se poziva vlasnik ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije o biciklu marke „PTP“ plave boje da pristupi u prostorije policije kako bi preuzeo bicikl ili kontaktira policijske službenike na telefon 192.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska