Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Srpanj 2018 13:24

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U Požegi 50-godišnjaku ukraden mobitel i 71-godišnjakinji novčanik

U četvrtak 5. srpnja, u vremenu od 10 do 16.30 sati, u ugostiteljskom objektu u ulici Vukovarskoj u Požegi, nepoznati počinitelj je 50-godišnjaku otuđio mobilni telefon čija se vrijedno procjenjuje na četiri tisuće kuna.

U subotu 7. srpnja, u vremenu od 12 do 12.30 sati, u trgovačkom centru u ulici Industrijskoj u Požegi, nepoznati počinitelj je 71-godišnjakinji otuđio torbicu u kojoj se nalazio novčanik s osobnom i zdravstveno iskaznicom, kartice dopunskog zdravstvenog osiguranja i tekućih računa, te novac.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijede kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

21-godišnjak narušavao javni red i mir i omalovažavao policijske službenike

U nedjelju, 8. srpnja, oko 3.45 sati, u Požegi, na centralnom gradskom trgu, 21-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2.07 promila, vikom i galamom narušavao javni red i mir, a prilikom postupanja policijskih službenika omalovažavao i vrijeđao iste. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 30-godišnji motociklist

U nedjelju, 8. srpnja, oko 11.50 sati, u mjestu Pavlovci, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim sudionikom između osobnog automobila i motocikla. 55-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, prilikom nepropisnog okretanja na kolniku, nije se uvjerio da navedenu radnju može izvesti na siguran način, zbog čega je s ciljem izbjegavanja udara u isti, 30-godišnji vozač motocikla marke „Honda“ bjelovarskih registarskih oznaka izgubio nadzor nad istim i pao na kolnik te se lakše ozlijedio. Vozaču osobnog automobila bit će izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nepropisnih radnji vozilom u prometu.

Uz opisanu, tijekom vikenda zabilježene su i dvije prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se u Požegi na Trgu Svetog Trojstva i u Ulici kralja Krešimira.

Ugrožavali javni promet u Kaptolu i Prekopakri

U subotu, 7. srpnja, oko 18,45 sati u Kaptolu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 50-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.76 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka. Počinitelj je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola.

U nedjelju, 8. srpnja, iza ponoći u Prekopakri, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 22-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.22 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja, upravljao teretnim automobilom marke „Opel“ daruvarskih registarskih oznaka. Počinitelj je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja.

U Brestovcu predana ubojita sredstva većeg kalibra

U subotu, 7. srpnja, u Brestovcu, 49-godišnjak je policijskim službenicima predao jedno topničko zrno kalibra 20 milimetara i četiri komada streljiva kalibra 14,5 milimetara, što je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.  

Traže se vlasnici bicikla u Pakracu i Požegi

U subotu 7. srpnja, iza ponoći, policijski službenici su u ulici Križnog puta u Pakracu pronašli bicikl marke „Trek“ crne boje nepoznatog vlasnika.

U nedjelju 8. srpnja, iza podneva, policijskim službenicima je prijavio 67-godišnjak da je ispred njegove kuće u ulici Zagrebačkoj u Požegi, ostavljen bicikl marke „Rater“ nepoznatog vlasnika.

Kako se nisu mogli utvrditi vlasnici, bicikli su prevezeni u prostorije policije, te se pozivaju vlasnici ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije o biciklima marke „Trek“ i „Rater“ da pristupi u prostorije policije kako bi preuzeli bicikle ili kontaktira policijske službenike na telefon 192.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska