Četvrtak, 09 Kolovoz 2018 14:34

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Narušavali javni red i mir u Pakracu - dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, 29-godišnjakinjom i 39-godišnjakom s područja Pakraca, koje se sumnjiči da su u nedjelju 5. kolovoza, iza ponoći u Pakracu, na ulici, narušavali javni red i mir. 19-godišnjak i 29-godišnjak su bez povoda tjelesno napali 39-godišnjaka i lakše ga ozlijedili, da bi nakon toga 39-godišnjak bez povoda tjelesno napao drugog 19-godišnjaka. Protiv 19-godišnjaka, 29-godišnjaka i 39-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nepropisnim mimoilaženjem do nesreće

U srijedu 8. kolovoza, oko 5.40 sati, na cesti između mjesta Zagrađe i Bilice, zbog nepropisnog kretanja kolnikom pri mimoilaženju, došlo je do sudara između teretnog automobila marke „Renault“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 55-godišnji vozač i teretnog automobila marke „Volkswagen“ gradiških registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnji vozač. Obojici će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom pri mimoilaženju.

Oštetio polubranik na željezničko cestovnom prijelazu i udaljio se

U srijedu, 8. kolovoza, oko 10.30 sati, u Pleternici, u Ulici Matije Gupca, na prijelazu ceste preko željezničke pruge, nepoznati vozač koji je upravljao nepoznatim vozilom, nije zaustavio vozilo u trenutku kada su se počeli spuštati uređaji za zatvaranje prometa prilikom čega je udario u polubranik u vlasništvu „Hrvatskih željeznica“. Nakon toga je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje kako bi isti bio otkriven.

Teretnim vozilom oštetio parkirano vozilo

U srijedu 8. kolovoza, oko 10.40 sati, u Ulici Pavla Radića u Požegi, na parkiralištu trgovačkog centra, 47-godišnji vozač upravljajući teretnim automobilom marke „Mercedes“ brodskih registarskih oznaka, zbog nepropisne vožnje unazad udario je u parkirani teretni automobil marke „Iveco“ križevačkih registarskih oznaka i oštetio ga. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisne vožnje unazad.

Gorjela suha trava i automobilske gume kod Komarovaca

U srijedu 8. kolovoza, oko 15 sati, nedaleko mjesta Komarovci, na području općine Kaptol, na neutvrđen način došlo je do požara automobilskih guma i slame postavljenih uz ogradu za životinje – ovce, u vlasništvu 54-godišnjaka. Požar je od strane vatrogasaca ugašen oko 15.40 sati, kada je utvrđeno da nije nastupila ozbiljnija šteta.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska