Nedjelja, 16 Rujan 2018 20:44

Citroenom udarila u neosvijetljeni moped na cesti Kaptol – Velika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VELIKA – Neposredno prije oznake na ulazu u Veliku iz smjera Kaptola, nešto iza 20 sati došlo je do naleta osobnog vozila Citroena C-crosser na moped skuter. I moped se kretao iz pravca Kaptola, no kako kažu očevici nesreće nije bio osvijetljen. Vozač mopeda, stariji muškarac, po dolasku Hitne pomoć izjavio je da ne osjeća teže povrede i bio je u svjesnom stanju, no djelatnici hitne su ga ipak odvezli na dodatne preglede u OŽB Požega.

Vozačica Citroena bila je još u šoku od naleta na moped. Za vrijeme očevida policije promet ovim pravcem je bio u potpunosti zatvoren, budući da je do naleta došlo na sredini ceste. Motor je odletio više desetaka metara u desnu stranu ceste i prava je sreća da vozač mopeda nije teže ozlijeđen.

Očevidom je utvrđeno da je 64-godišnji vozač upravljao je prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,01 promila, neregistriranim i tehnički neispravnim mopedom mopedom marke „XIN-TIAN“, požeških registarskih oznaka i tom prilikom se nije kretao uz desni rub kolnika, dok je 57-godišnjakinja upravljala neprilagođenom brzinom osobnim automobilom marke „Citreon“ požeških registarskih oznaka, zbog čega je došlo do naleta osobnog automobila na moped, pri čemu je vozač mopeda lakše ozlijeđen. Vozačima slijede prekršajni nalozi zbog opisanih prekršaja.

 

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska