Utorak, 18 Rujan 2018 08:24

Klasično oduzimanje prednosti vozača Peugeota vozaču VW Passata

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA – Rano jutros oko 6 sati došlo je do klasičnog oduzimanja prednosti vozilu i do prometne nesreće između Peugeota požeških registarskih oznaka  i VW Passata koji je imao probne registarske oznake. Dogodilo se to na raskrižju Osječke ulice i Ulice Hrvatskih branitelja koje je uvijek prometno i vozači iz Osječke često čekaju da mogu slobodno skrenuti u Ulicu Hrvatskih branitelja. Na ovom raskrižju u prošlosti vrlo često se događaju slične primetne nesreće. Vozač Peugeota htio je iz Osječke ulice nastaviti prometovanje u Ulicu Hrvatskih branitelja a da pri tome nije propustio VW Passat koji se kretao Osječkom ulicom prema gradu. Došlo je do silovitog udarca dva vozila, tako da su se aktivirali zračni jastuci na novijem Passatu

Vozaču VW Passata koji je ozlijeđen u ovom sudaru prvu pomoć su pružili djelatnici Hitne medicinske pomoći i odvezli je u OŽB Požega. Prometovanje je ovim dijelom zbog nesreće i za vrijeme uviđaja policije bilo otežano. 

Iz izvješća PU požeško-slavonske doznajemo da se radilo o 22-godišnjem vozaču koji upravljao je osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, te prilikom skretanja ulijevo oduzeo prednost prolaska 24-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka koji se kretao iz suprotnog smjera i koji je lakše ozlijeđen. Protiv 22-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja oduzimanja prednosti prolaska.

Vozač vozila koje skreće ulijevo dužan je propustiti vozilo koje, dolazeći iz suprotnog smjera, zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno, osim ako postavljenim prometnim znakom nije drukčije određeno.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: D.K.