Četvrtak, 11 Listopad 2012 11:50

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Krađa iz sportske dvorske
U utorak, 2. listopada 2012. godine policiji je prijavio 17-godišnjak da mu je 25. rujna ove godine u Požegi u ulici Pape Ivana Pavla II iz ruksaka koji se nalazio u hodniku sportske dvorane jedne srednje škole, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio mobitel marke iPhone. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.
 
Četiri prometne nesreće s materijalnom štetom
U utorak, 2. listopada oko 6.50 sati u Badljevini u ulici Kralja Tomislava dogodila se prometna nesreća kad je osobni automobil sletio s kolnika, okrenuo se na krov i potom udario u betonski most na kolnom ulazu u poljoprivrednu površinu. Oko 12.05 sati u Požegi na raskrižju ulica Stjepana Radića i Industrijske dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila. Treća prometna nesreća dogodila se na D-51 između mjesta Gradište i Bektež oko 18.40 sati između osobnog i teretnog automobila, a nešto kasnije oko 20.40 sati u Požegi na raskrižju ulice Mlinske i ŽC-4115 vozač osobnog automobila oduzeo je prednost prolaska biciklisti i udario u njega.
 
Opelom udario u metalnu ogradu
U srijedu, 3. listopada oko 5 sati u Požegi na Trgu sv. Trojstva 24-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (1,13 g/kg), osobnog automobila marke „Opel Astra“, požeških registracijskih oznaka, sletio je s kolnika i udario u zaštitnu metalnu ogradu, a 19-godišnja putnica iz vozila lakše je ozlijeđena. Nakon prometne nesreće 24-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao, ali su ga policijski službenici ubrzo pronašli i protiv njega slijedi optužni prijedlog.
 
Napali rukama i staklenom bocom 32-godišnjaka
U četvrtak, 4. listopada oko 1.40 sati u Požegi u ulici Cehovskoj na stepeništu ispred ulaza u disco club dvojica muškaraca pod utjecajem alkohola starosti 22. (0,78 g/kg) i starosti 23 godine (1,12 g/kg) godine zbog prijašnjih nesuglasica tjelesno su napali 32-godišnjaka udarajući ga rukama i staklenom bocom. 32-godišnjak je lakše tjelesno ozlijeđen, a protiv dvojice počinitelja slijedi optužni prijedlog.
 
Omalovažavao i vrijeđao policijske službenike
U četvrtak, 4. listopada oko 2 sata u Požegi na Trgu sv. Trojstva policijski službenici zaustavili su muškarca bez dokumenta s fotografijom kojim bi se mogao utvrditi njegov identitet, a na upit kako se zove odgovarao je na njemačkom jeziku. U policijskoj postaji utvrđeno je da se radi o 43-godišnjaku iz Požege kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,07 g/kg. Prilikom ispisivanja prekršajnog naloga zbog nenošenja osobne iskaznice 43-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike raznim uvredljivim i pogrdnim riječima, nakon čega je smješten u posebnu prostoriju Policijske uprave do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.
 
Dvije krađe bakrene limarije
U razdoblju od 1. do 8. listopada 2012. godine, u Velikoj u ulici Cirakijevoj nepoznati počinitelj (ili više njih) sa krovišta ugostiteljskog objekta trgovačkog društva iz Trenkova otuđio je bakrene oluke, limove i kuke u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.
Tijekom noći s četvrtka na petak, 4./5. listopada 2012. godine na području općine Pakrac nepoznati počinitelj (ili više njih) s objekta Hrvatske kontrole zračne plovidbe poskidao je i otuđio oko 50 m2 bakrenih limova.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima.
 
Tri teške krađe provaljivanjem
Tijekom noći s četvrtka na petak, 4./5. listopada 2012. godine u Kaptolu u ulici Požeškoj nepoznati počinitelj (ili više njih) preskočio je žičanu ogradu visine 2,60 m te sa zgrade škole iz metalnog ormarića otuđio protupožarni aparat.
Tijekom noći s petka na subotu, 5./6. listopada 2012. godine u mjestu Vlatkovac nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u vikendicu 58-godišnjaka te iz nje otuđio kućanske predmete.
U razdoblju od 1. do 6. listopada 2012. godine u Požegi u ulici Vučjak nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u nenastanjenu kuću 51-godišnjaka te iz nje otuđio alat i električne uređaje.
 
Motociklom udario u Suzuki
U nedjelju, 7. listopada u mjestu Golo Brdo oko 2 sata 19-godišnji vozač motocikla marke „Gilera“, požeških registracijskih oznaka nije se držao uz desni rub kolnika nego je prešao na suprotnu prometnu traku, zbog čega je udario u osobni automobil marke „Suzuki“, također požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljala 39-godišnjakinja. Motociklista je pao na kolnik i lakše se ozlijedio, a protiv njega slijedi optužni prijedlog.