Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 12:43

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pijani 45-godišnjak nosao pušku po Kutjevu

U subotu 13. listopada, u ranim jutarnjim satima u Kutjevu, 45-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,14 promila s područja Velike nosio je pušku s spremnikom i streljivom koju je nepovlasno posjedovao. Temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi, kod njega je tijekom dana izvršena pretraga doma i drugih prostorija prilikom čega je pronađena još jedna puška koju je nepovlasno posjedovao. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Kod 19-godišnjaka pronađena marihuana

Policijski službenici su u petak 12. listopada, oko 22.10 sati u Ruševu, prilikom kontrole prometa zatekli 19-godišnjaka i tom prilikom pronašli marihuanu. Droga je oduzeta, a protiv 19-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Požegi zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Prometne nesreće u Požegi i Poljani, nepoznati počinitelj oštetio „Audi“ u Pleternici

U subotu, 13. listopada, oko 8.50 sati, u Požegi u ulici Sokolovoj, 43-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed nepropisne vožnje unatrag udario je u osobni automobil marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 70-godišnji vozač. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisne vožnja unatrag.

Istoga dana, oko 14.20 sati, u Poljani, 56-godišnji vozač pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,27 promila koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet udario je u osobni automobil marke „Mazda“ daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljala 38-godišnjakinja. Protiv 56-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nepropisnog uključivanja u promet.

Također u subotu između 18 i 19 sati, u Pleternici na Trgu hrvatskih branitelja, nepoznati je vozač nepoznatim vozilom udario u parkirani osobni automobil marke „Audi“ požeških registarskih oznaka i oštetio ga, te napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem. Pozivamo građane ukoliko imaju korisnih informacija o ovom događaju kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Dvojica u Pakracu zatečeni pod utjecajem alkohola i zadržani do otrežnjenja

U nedjelju, 14. listopada, oko 3.10 sati, u Pakracu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 31-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,58 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka. Istoga jutra oko 4.40 sati, u Pakracu, zatečen je 27-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,46 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Požar na drvarnici u Poreču

U nedjelju, 14. listopada, oko 15.30 sati, u mjestu Poreč, na neutvrđen način došlo je do požara na poljoprivrednoj površini koji se proširio na drvarnicu u vlasništvu 76-godišnjakinje. Istoga dana oko 18.30 sati u mjestu Kula, došlo je do požara na otvorenom prostoru – divljoj deponiji smeća prilikom čega je gorjelo odbačeno smeće.

Traže se vlasnici mobitela i bicikla

U subotu 13. listopada, oko podneva, 63-godišnjak s područja Pleternice je pronašao i predao policijskim službenicima mobitel nepoznatog vlasnika koji je pronašao u Pleternici na Trgu hrvatskih branitelja. U nedjelju 14. listopada 2018., u jutarnjim satima policijski službenici su u Požegi u Ulici Antuna Mihanovića pronašli ostavljen bicikl nepoznatog vlasnika.

Kako se nisu mogli utvrditi vlasnici, predmeti su smješteni u prostorije policije, te se pozivaju vlasnici ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije o biciklu marke „Limex“ i mobitelu marke „Nokia“ da pristupe u prostorije policije kako bi preuzeli predmete ili kontaktiraju policijske službenike na telefon 192.

Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa za period 12.-14. listopada 2018.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 144 prekršaja. Od toga broja ističu se 11 vozača koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, 76 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, 23 nisu koristila sigurnosni pojas, 4 vozača su upravljala tehnički neispravnim vozilima i 3 osobe su upravljale vozilima prije stjecanja prava na upravljanje. Pri tome se u slučaju 9 počinitelja radilo o recidivistima, odnosno osobama koje učestalije čine prekršaje.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska