Srijeda, 17 Listopad 2018 10:56

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Četiri prometne nesreće u Požegi

U utorak, 16. listopada, oko 9.50 sati, u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 72-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, prilikom nepropisnog obilaženja udario je u parkiran osobni automobil marke „BMW“ njemačkih nacionalnih oznaka u vlasništvu 52-godišnjaka, te napustio mjesto događaja, a da oštećenom nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. On je pronađen i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog nepropisnih radnji vozilom i napuštanja mjesta događaja.

Oko 15 sati, u Ulici Pavla Radića, prilikom vožnje u slijedu, 34-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine kretanja udarila je u osobni automobil marke „Opel“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnjak,

a koji je od udara potisnut i udario u osobni automobil marke „Laguna“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 63-godišnjak, a koji je svoje vozilo zaustavio zbog skretanja ulijevo. Vozačici je naplaćena novčana kazna zbog neprilagođene brzine kretanja.

Oko 18.10 sati, u Ulici kralja Zvonimira, 66-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog kretanja kolnikom udario je u parkirani osobni automobil marke „Kia“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 33-godišnjaka, a koji je od udara potisnut i udario u parkirani osobni automobil marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 56-godišnjaka. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnih radnji vozilom u prometu.

U 20.10 sati, u ulici Frankopanskoj, 60-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Peugeot“ požeških registarskih oznaka i skretao ulijevo, prilikom čega je oduzeo prednost prolaska 48-godišnjem vozaču motocikla marke „Aprilia“ požeških registarskih oznaka, a koji je vozilom upravljao iz suprotnog smjera i pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,06 promila. 48-godišnji motociklist je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dok protiv 60-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela“ Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Požar na otvorenom prostoru

U srijedu, 16. listopada, oko 1 sat iza ponoći, u Požegi u Ulici Ante Starčevića, na neutvrđeni način je došlo je do požara na otvorenom prostoru – divljoj deponiji smeća gdje je gorjelo odbačeno smeće. Požar je ugašen oko 2.25 sati, kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko 35 kvadratnih metara.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska