Utorak, 04 Prosinac 2018 12:42

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prijavila prijevaru

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine, policijskim službenicima je prijavila 51-godišnjakinja s područja Brestovca, da je u mjesecu srpnju ove godine na svoj e-mail dobila poruku od nepoznate osobe koja joj je obećala donirati veći novčani iznos ukoliko joj uplati novac na račun što je ona i učinila te u nekoliko navrata uplatila novčani iznos od ukupno preko 15 tisuća kuna. Nakon toga ju je nepoznata osoba nagovarala na daljnje uplate te je shvatila da je prevarena. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare te na oprez prilikom komunikacije putem interneta. Mnogi počinitelji virtualni prostor koriste za nezakonito pribavljanje imovinske koristi, a nerijetko i za počinjenje ostalih kaznenih djela stoga građane molimo da sve osobe s kojima dolaze u kontakt prethodno identificiraju, odnosno provjere njihovu vjerodostojnost, a ukoliko smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju događaj prijave policiji na broj 192.

Dragovoljna predaja streljiva

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine, na području Požege, policijskim službenicima je anonimni građanin predao 41 komad streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja – manje tragedija" za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Ugrožavao javni promet

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine, oko 8.55 sati, u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, u prometu je zatečen 60-godišnjak koji je upravljao teretnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom i pod utjecajem alkohola od 1,06 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Pod utjecajem alkohola vozilom sletjela s kolnika

U utorak, 4. prosinca 2018. godine, oko 1.05 sati, u Lipiku, u Ulici Ante Starčevića, 31-godišnja vozačica koja je pod utjecajem alkohola od 1,48 promila upravljala osobnim automobilom marke „Renault“, zagrebačkih registarskih oznaka, uslijed nepropisnog kretanja sletjela je vozilom s kolnika te udarila u stablo u vlasništvu Grada Lipika, a koje se tom prilikom prelomilo. Protiv vozačice slijedi prekršajni nalog.