Četvrtak, 06 Prosinac 2018 17:47

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Teže ozlijeđena 21-godišnjakinja iz Požega

U srijedu 5. prosinca 2018., na OŽB Požega primljena je 21-godišnjakinja s područja Požege, s teškim tjelesnim ozljedama nastalim nasilnim putem. U cilju utvrđivanja okolnosti zadobivanja ozljeda, provodi se kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, s područja Požege, kojeg se dovodi u vezu s ovim događajem. Nakon dovršetka  kriminalističkog istraživanja, o rezultatima će biti obaviješteno nadležno državno odvjetništvo.

44-godišnjak i 53-godišnjak narušavali javni red i mir u Požegi

U srijedu, 5. prosinca 2018., oko 22 sata, u ulici Njemačkoj u Požegi, 44-godišnjak i 53-godišnjak su narušavali javni red i mir vikom i galamom i vrijeđajući se međusobno pogrdnim riječima, nakon čega je 44-godišnjak zadao jedan udarac 53-godišnjaku. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U prometnoj nesreći u Lipiku lakše ozlijeđen 69-godišnji pješak

U srijedu, 5. prosinca 2018., oko 8.10 sati, u Lipiku, 69-godišnji pješak je nepropisno (na udaljenosti manjoj od 50 metara od obilježenog pješačkog prijelaza) pokušao prijeći kolnik i tom prilikom tijelom udario u priključno vozilo koje je bilo pridodano teretnom automobilu marke „Mercedes“ brodskih registarskih oznaka kojim je nepropisnom brzinom upravljao 61-godišnjak. Pješak je lakše ozlijeđen i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog prelaska kolnika, dok će vozaču biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje nepropisnom brzinom.

Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola

U srijedu, 5. prosinca 2018., oko 19.30 sati, u Španovici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 67-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,82 promila upravljao osobnim automobilom marke „Daewoo“, kutinskih registarskih oznaka. U 1.40 sati 6. prosinca u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 22-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,55 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Predao bombu

U srijedu, 5. prosinca 2018., u Požegi, 45-godišnjak s područja Jakšića je policijskim službenicima predao jednu ručnu bombu, koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.  

Najava akcije u prometu

Na području svih zemalja Europske unije svaki mjesec u trajanju od sedam dana provode se akcije s naglaskom na određenu prometnu problematiku kao što su nadzor brzine, nadzor teretnih automobila i autobusa, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga i sl.

U skladu s tom akcijom tijekom narednog tjedna, odnosno u razdoblju od 10. do 16. prosinca 2018., na području PU požeško-slavonske provodit će se pojačani nadzor prometa usmjeren prvenstveno na nadzor prisutnosti alkohola i droga u organizmu vozača, a policijski službenici će 13. prosinca pojačano provoditi nadzor alkoholiziranosti i droga kod vozača na području PU požeško-slavonske.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.