Petak, 07 Prosinac 2018 10:44

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom iz Požege

Policijski službenici su u suradnji sa nadležnim Državnim odvjetništvom dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Osobito teška tjelesna ozljeda“, „Prijetnja“ i „Nasilje u obitelji“, na štetu 21-godišnjakinje. 40-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

18-godišnjak narušavao javni red i mir u Požegi

U četvrtak, 6. prosinca 2018., oko 12.30 sati, u Ulici Dr. Franje Tuđmana u Požegi, 18-godišnjak je narušavao javni red i mir vikom, galamom i reproducirajući glasnu glazbu. Protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

U Poljani zatečen u prometu 30-godišnjak pod utjecajem alkohola

U četvrtak, 6. prosinca 2018., oko 19.35 sati, u Poljani, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 30-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,63 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, bjelovarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Pojačane aktivnosti nadzora prometa tijekom vikenda

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.