Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 10:35

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Zatečeni s opojnim sredstvima u Požegi

U petak 7. prosinca 2018., oko 19.30 sati, u Ulici Franje Cirakija u Požegi, policijski službenici su zatekli 19-godišnjaka i 27-godišnjaka koji su kod sebe imali više tableta opojne droge speed i ecstasy. Droga im je oduzeta i protiv njih slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama“. Policijski službenici su u subotu 8. prosinca u večernjim satima u Požegi, zatekli 27-godišnjaka i tom prilikom pronašli marihuanu. Droga je oduzeta, a protiv 27-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Požegi zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Sigurnost cestovnog prometa

Tijekom proteklog vikenda na našim prometnicama dogodile su se tri prometne nesreće, i to dvije koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, koje su se dogodile u Požegi u Ulicama Stjepana Radića i Matije Gupca.

Prometna nesreća s ozlijeđenim sudionikom dogodila se u petak 7. prosinca 2018., oko 22.40 sati u Alilovcima, gdje je 39-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka i zbog neprilagođene brzine (zavoj) vozilom sletio s ceste i prevrnuo se na krov, pri čemu je vozač teže ozlijeđen. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 78 prekršaja. Od toga broja ističu se 3 vozača koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, 39 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, 18 nisu koristila sigurnosni pojas, 2 vozača su upravljala tehnički neispravnim vozilima i jedna osoba je upravljala vozilom prije stjecanja prava. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,88 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 104 km/h. Od ukupnog broja počinitelja u dva slučaja se radilo o osobama koji su višestruki počinitelji prekršaja, a koji su ranije prijavljivani za prekršaje brzine i upravljanja prije stjecanja prava. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja u prostorijama policije bila su zadržana također dva počinitelja.

Također kako je bilo najavljeno, u četvrtak 6. prosinca 2018., u vremenu od 6 do 10 sati provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na pojačani nadzor korištenja posebnih sigurnosnih sjedalica/postolja u vozilima. Tijekom provedbe akcije izvršen je nadzor 73 vozila i utvrđeno ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se njih 5 odnosilo na prekršaje na koje je akcija bila usmjerena.

Za vrijeme provedbe akcije nisu evidentirane prometne nesreće, a akcija je prvenstveno bila preventivnog karaktera, te su se djeci tijekom provedbe akcije, a i prigodom blagdana „Sv. Nikole“, dijelili prigodni pokloni osigurani u sklopu „Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama“.

Požar na otvorenom prostoru

U petak, 7. prosinca 2018., oko 17 sati, u Požegi u ulici Dubrovačkoj, na gradskom groblju uslijed topljenja plastike lampiona od topline, došlo je do požara koji je ugašen po dolasku vatrogasaca.

Predao bombu

U petak, 7. prosinca 2018., u Požegi, 34-godišnjak s područja Požege  je policijskim službenicima predao jednu ručnu bombu, koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.  

Bicikl bez vlasnika u Požegi

U nedjelju 9. prosinca 2018., 35-godišnjak s područja Požege obavijestio je policijske službenike da je u Ulici Franje Cirakija u Požegi ostavljen bicikl nepoznatog vlasnika. Kako se nije mogao utvrditi vlasnik, bicikl je prevezen u prostorije policije, te se poziva vlasnik ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije o biciklu nepoznate marke da pristupi u prostorije policije kako bi preuzeo bicikl ili kontaktira policijske službenike na telefon 192.