Četvrtak, 25 Listopad 2012 12:44

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Provala u kiosk

Tijekom noći s ponedjeljka na utorak,15./16. listopada u vremenu od 19.30 do 6 sati u Jakšiću u ulici Stjepana Radića nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u kiosk trgovačkog društva iz Zagreba i otuđio veću količinu cigareta. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava i policijski službenici tragaju za njim.

 

Lakše ozlijeđena pješakinja

U utorak, 16. listopada oko 19.25 sati u Pakracu u ulici Grigora Viteza 55-godišnji vozač (2,66 g/kg) „Škode Fabie“, daruvarskih registracijskih oznaka, uslijed utjecaja alkohola udario je vozilom 20-godišnju pješakinju koja se propisno kretala uz rub kolnika. Pješakinja je odbačena na travnatu površinu i lakše se ozlijedila, a vozač je napustio mjesto prometne nesreće. Sat vremena kasnije 55-godišnji počinitelj vratio se na mjesto prometne nesreće i budući da je prijetila opasnost da će nastaviti upravljati vozilom pod utjecajem alkohola smješten je u posebnu prostoriju Policijske postaje do otrežnjenja. Protiv 55-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

 

Pronađeni „ljubitelji“ kablova

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica muškaraca starosti 18 i 28 godina u više navrata, u razdoblju od srpnja do listopada 2012. godine, uz željezničku prugu Pleternica-Čaglin, posjekli i otuđili nekoliko stotina metara telekomunikacijskog kabela. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 100 tisuća kuna, a protiv obojice slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

 

Izigravanje zabrane vožnje

U srijedu, 17. listopada oko 17.40 sati u mjestu Velika na Trgu Sv. Augustina policijski službenici zaustavili su 29-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „audi“, požeških registracijskih oznaka, za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Protiv 29-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog vožnje pod zabranom i obavezni prekršajni nalog budući da mu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,61 g/kg.  

 

Lakše ozlijeđen suvozač

U četvrtak, 18. listopada oko 4.25 sati u Lipiku na križanju ulice Marije Terezije i Trga kralja Tomislava 27-godišnji vozač osobnog automobila marke „BMW“, daruvarskih registracijskih oznaka, zbog utjecaja alkohola (1,64 g/kg) izgubio je nadzor nad vozilom te prešao preko pješačkog otoka i potom udario u rubnik nogostupa, prometni znak i stepenište bolnice. 18-godišnji suvozač lakše je ozlijeđen, a 27-godišnji počinitelj smješten je u posebnu prostoriju Policijske postaje do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

Provala u nogometnom klubu

Tijekom noći s petka na subotu 19./20. listopada u mjestu Prekopakra, u ulici Matkovac, provaljeno je u prostorije nogometnog kluba iz kojih je otuđena manja količina alkoholnih i bezalkoholnih pića. Policijski službenici tragaju za počiniteljem i protiv njega slijedi kaznena prijava.

 

Vozio pijan bez dozvole

U petak, 19. listopada oko 18 sati u Lipiku, u ulici Marije Terezije, u prometu je zatečen 44-godišnji vozač kako upravlja osobnim automobilom „Peugeot“, novogradiških registracijskih oznaka, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Budući da je vozilom upravljao pod vidnim utjecajem alkohola i da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebne prostorije policije do otrežnjenja. Protiv njega slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog.

 

Požar

U ponedjeljak, 22. listopada oko 4.30 sati zaprimljena je dojava o požaru šupe s drvima u Lučincima u vlasništvu 61-godišnjaka. Požar su oko 5.40 sati ugasili vatrogasci, a na mjestu događaja slijedi očevid.

 

Tučnjava

U nedjelju, 21. listopada 30 minuta nakon ponoći u Pakracu, u ulici Bolničkoj, na nogostupu ispred ugostiteljskog objekta dvije muške osobe pod utjecajem alkohola su se bez povoda tjelesno sukobile. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog.

 

Bijeg s mjesta prometne nesreće

U četvrtak, 18. listopada oko 15.50 sati na D-5 između mjesta Omanovac i Pakrac 77-godišnji vozač (0,61 g/kg) „VW Pola“, daruvarskih registracijskih oznaka, nije držao potreban razmak od „Renaulta Clio“ također daruvarskih registracijskih oznaka, iza kojeg se kretao zbog čega je u njega udario. Vozač „VW Pola“ napustio je mjesto prometne nesreće, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao, ali su ga policijski službenici pronašli i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

 

Otuđio novčanik

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom s područja općine Pakrac utvrđeno je da je 6. rujna 2012. godine u Lipiku u ulici Udinskoj u poslovnici HP-a sa pulta otuđio muški kožni novčanik u kojem se nalazilo nešto novca i osobni dokumenti 54-godišnjaka iz Lipika. Prema 18-godišnjaku slijedio posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

 

Prometna nesreća s materijalnom štetom

U ponedjeljak, 22. listopada oko 13.30 sati u mjestu Brestovac u ulici Stari Brestovac dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom kada je 66-godišnji vozač „VW Passata“ započeo skretati ulijevo, a da se nije uvjerio da to može učiniti, jer ga je već pretjecao 40-godišnji vozač osobnim automobilom marke „Fiat Ducato“. Protiv 66-godišnjeg počinitelja slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

Četiri nasilja u obitelji

Od travnja do 22. listopada 2012. godine u mjestu Gradac suprug je verbalno napadao, vrijeđao i uznemiravao suprugu. U ponedjeljak, 22. listopada 2012. godine dogodila su se još tri nasilja u obitelji i to 45 minuta nakon ponoći u mjestu Gradac muškarac je uznemiravao bivšu šogoricu i punca, oko 19 sati u Požegi u ulici Jagodnjak sin (2,48 g/kg prisutnost alkohola u organizmu) je verbalno i tjelesno napao oca, a oko 23 sata u mjestu Ćosinac otac (2,21 g/kg prisutnost alkohola u organizmu) kćerku i suprugu.