Utorak, 12 Veljača 2019 18:05

Trojcu 17,5 godina zatvora za premlaćivanje zaštitara u Platinumu prije dvije godine

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Slobodno se može reći da u slučaju premlaćivanja i teškog ozljeđivanja zaštitara Ivana Topalovića u požeškoj diskoteci Platinum do kojeg je došlo 17.siječnja 2017. godine, pravda nije bila spora i da je dostižna.

Sudski postupak, kako doznajemo, sudac Općinskog suda u Požegi Damir Ronko priveo je za neke neočekivano kraju i izrekao nepravomoćne presude, zatvorske kazne teške ukupno 17,5 godina.

Prvookrivljeni Miroslav Odoljević osuđen je na šest godina zatvora kao i drugookrivljeni Aleksandar Radonić dok je trećeokrivljenom Niki Matišiću sudac odredio kaznu zatvora 5,5 godina. Iako su to nepravomoćne presude, izrečene više od pet godina, osuđenici su odmah po izricanju presude odvedeni u Istražni zatvor gdje će biti do pravomoćnosti presude.

Na izricanju presude u sudnici bio je i oštećenik Ivan Topalović, za kojeg doznajemo da je zadovoljan izrečenim presudama. Inače zaštitar Topalović je nakon dugotrajnog liječenja nastavio raditi posao zaštitara iako je u premlaćivanju zadobio teške tjelesne ozljede, oštećenje vida, lom kostiju na lubanji, oštećenje mozga, očnog živca i dr.

Ovo je svjetliji primjer u sudskoj praksi ako gledamo na slučaj “Daruvarac” jer se radi o gotovo istom kaznenom djelu, što u svakom slučaju može biti pohvalno za suca Damira Ronka koji nije dozvolio odugovlačenje postupka i time dokazao kako treba voditi sudski postupak i provesti ga kraju.

Doznajemo i da nitko od okrivljenika i njihovih odvjetnika, a tako i oštećenika Ivana Topalovića i njegovog odvjetnika nije očekivao da će doći do iznošenja završnih riječi i donošenja presude. Očekivalo se prvenstveno održavanje rasprave i saslušanje medicinskog vještaka i eventualno iznošenja obrane. Sudac Ronko je procijenio kako može sve privesti kraju i izreći presudu što je u konačnici i učinio.

Odvjetnica oštećenika Ana Čulo zadovoljna je presudom.

Podsjetimo, Policijska uprava požeško-slavonska na okolnosti tadašnjeg događaja poslala je priopćenje u kojem potvrđuju da je došlo do nemilog događaja u Požegi u Cehovskoj ulici te da su oko 3.50 sati u prostorijama ugostiteljskog objekta tri muške osobe tjelesno napale dvojicu muškaraca starosti 20 i 47 godina. Tom prilikom 47-godišnjak (zaštitar u ugostiteljskom objektu) je teško, a 20-godišnjak lakše tjelesno ozlijeđen. Policija je tada potvrdila da su uhitili trojicu muškaraca koje se sumnjiči da su počinili napad i da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

13e1b618a9d1f2a0ac1893a24b9882f8 XL

Tekst: Pozega.eu, Foto: arhiva