Srijeda, 13 Veljača 2019 09:08

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ponudio novac policijskim službenicima da ne procesuiraju prometni prekršaj

U utorak 12. veljače 2019., oko 14.40 sati u mjestu Kusonje, 41-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao teretnim automobilom marke „Volkswagen“ novogradiških registarskih oznaka, ponudio je policijskim službenicima novčani iznos-mito kako ne bi procesuirali utvrđeni prometni prekršaj. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Davanje mita“ i optužni prijedlog zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Teške krađe provaljivanjem

U noći sa ponedjeljka na utorak, 11./12. veljače 2019., u mjestu Čaglin, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u benzinsku postaju u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, iz koje je otuđio razne cigarete.

Iste noći, također u Čaglinu, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u skladište trgovačke radnje u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, dok će se vrijednost i popis otuđenih predmeta doznati nakon obavljene inventure.

Također u noći s ponedjeljka na utorak, u ulici Sokolovoj u Požegi, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u frizerski salon u vlasništvu 48-godišnjakinje iz Požege, prilikom čega je otuđio aparat za šišanje.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Traži se vozač koji je lakše ozlijedio 14-godišnju pješakinju u Požegi

U utorak, 12. veljače 2019., oko 18.40 sati, u Požegi, u ulici Njemačkoj, nepoznati vozač s nepoznatim vozilom, je naletio na obilježenom pješačkom prijelazu na 14-godišnju pješakinju koja je lakše ozlijeđena. Pozivamo građane ukoliko imaju korisnih informacija o ovom događaju kao i ranije evidentiranim događajima, gdje počinitelji nisu pronađeni, da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Uz navedenu s ozlijeđenim sudionikom, zabilježena je i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom koja se dogodila u Požegi.

Prirodne nepogode

U utorak 12. veljače 2019., u dopodnevnim satima u ulici Ratarničkoj u Požegi, zbog jakog vjetra došlo je do pada crijepnog sljemenjaka na parkirani osobni automobil marke „Volkswagen“ u vlasništvu 47-godišnjaka.

Također, jak vjetar oko 12.10 sati je zbacio na ulicu krovnu konstrukciju s dvorišne zgrade u Ulici Ive Čakalića u Požegi u vlasništvu 74-godišnjakinje.