Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 10:23

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Otuđen novčanik iz osobnog automobila u Požegi

U subotu, 30. ožujka 2019., policijskim službenicima je prijavila 73-godišnjakinja da joj je u srijedu, 27. ožujka, u dopodnevnim satima, u Požegi, u ulici Vranovačkoj, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz nezaključanog osobnog automobila marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka, otuđio novčanik u kojem se nalazio novac i dokumenti. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Pronašao minu u Subockoj

U petak 29. ožujka 2019., u popodnevnim satima, u mjestu Subocka, 47-godišnjak je prilikom čišćenja poljskog puta pronašao protupješačku rasprskavajuću minu, koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.                                                  

Pojačani nadzor prometa, prometne nesreće i zatečeni pod utjecajem alkohola

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 120 prekršaja, od čega se ističu 5 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 66 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja i 18 nisu koristila sigurnosni pojas. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 2,14 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 99 km/h. Od ukupnog broja počinitelja, u devet slučajeva se radilo o osobama koje su višestruki počinitelji prekršaja, koji su ranije prijavljivani za prekršaje brzine (7), te u dva slučaja upravljanja prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola.

Ukupno je tijekom vikenda zabilježeno 4 prometne nesreće, od kojih je nesreća u mjestu Filipovac za posljedicu imala lakše ozlijeđenog sudionika, dok su nesreće u Mijačima, Požegi i Pakracu za posljedicu imale materijalnu štetu

Uz navedene, tijekom nadzora prometa zatečena su dva vozača na području Požege i Brestovca koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola, te su smješteni u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja.

Ponovno više požara na otvorenim prostorima

Tijekom vikenda zabilježeno je 6 požara na otvorenim prostorima i to kod mjesta Orljavac, Pasikovci, Brestovac, Pleternica, Stara Lipa i Lakušija, te 1 na gospodarskom objektu u Pakracu.

S obzirom na meteorološke uvjete ponovno skrećemo pozornost građanima da pri spaljivanju biljnog i drugog otpada vode računa o mjerama zaštite, te da posebice izbjegavaju potpaljivanje na napuštenim i neuređenim površinama.