Ponedjeljak, 08 Travanj 2019 12:39

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Provaljeno u trgovačke radnje u Velikoj

U noći sa četvrtka na petak, 4./5. travnja 2019., u mjestu Velika, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u dvije trgovačke radnje u vlasništvu trgovačkog društva iz Jakšića i otuđio razne cigarete i novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenih djela „Teška krađa“.

Nesretni slučaj

U subotu, 6. travnja 2019., oko 15.45 sati, nedaleko mjesta Vetovo, u ribnjaku, pronađeno je mrtvo tijelo 75-godišnjaka s tog područja.

Narušavao javni red i mir, a potom vrijeđao i omalovažavao

U petak, 5. travnja 2019., oko 18 sati, u Čaglinu, u ugostiteljskom objektu, 65-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.59 promila je vikom i galamom narušavao javni red i mir, a prilikom postupanja policijskih službenika iste vrijeđao i omalovažavao.

On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i narednog dana uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira doveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi koji ga je saslušao, proglasio krivim i izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1.600 kuna.

Zatečeni u Požegi kako prosjače

U subotu 6. travnja 2019., oko 15 sati, u ulici Njemačkoj u Požegi, zatečeni su dvoje 26-godišnjaka, državljana Rumunjske kako prosjače. Oni su uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda dovedeni dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi koji ih je saslušao, proglasio krivim i izrekao opomenu te zaštitnu mjeru udaljenja s područja Požege.

Pojačani nadzor prometa i jedna prometna nesreća

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 81 prekršaj, od čega se ističu 5 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 51 vozač je prekoračio dopuštene brzine kretanja i 3 nisu koristila sigurnosni pojas. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,35 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 87 km/h.

Od ukupnog broja počinitelja, u jednom slučaju se radilo o osobi koja je višestruki počinitelji prekršaja i koji je ranije prijavljivan za prekršaje brzine.

Tijekom vikenda, dogodila se jedna prometna nesreća i to u Požegi u ulici Primorskoj, koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.