Petak, 12 Travanj 2019 11:53

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Prometne nesreće

U četvrtak, 11. travnja 2019., oko 8.30 sati, u Ulici Stjepana Radića u Pleternici, 64-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Nissan“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet s kolnog ulaza na kolnik ulice Stjepana Radića, nije propustio sva vozila, zbog čega je udario u teretni automobil marke „Mercedes“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnji vozač. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja u promet.

Istog dana, oko 11.50 sati na raskrižju prilazne ceste i ulice Zrinske u Požegi, došlo je do sudara teretnog i osobnog automobila. 27-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobil marke „Citroen“ požeških registarskih oznaka, oduzeo je prednost prolaska 23-godišnjoj vozačici osobnog automobila marke „Opel“ požeških registarskih oznaka koja se kretala cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska.

Protiv 27-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi prekršajni nalog zbog nepoštivanja prednosti prolaska.

Također u četvrtak, oko podneva, na cesti između Pavlovaca i Deževaca, 29-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka, zbog vožnje neprilagođenom brzinom, u zavoju je izgubio nadzor nad istim i sletio s kolnika. Protiv 29-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Pojačane aktivnosti nadzora prometa

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Uz navedeno, kako smo ranije i najavili u noći sa subote na nedjelju provest će se akcija nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu.