Četvrtak, 09 Svibanj 2019 09:40

Pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Nepropisnim uključivanjem u promet do prometne nesreće u Požegi

U srijedu, 8. svibnja 2019., oko 17.30 sati, u ulici Sokolovoj u Požegi, 14-godišnja biciklistica, koja je upravljala tehnički neispravnim biciklom i za vrijeme vožnje nije koristila zaštitnu kacigu prilikom uključivanja u promet nije propustila sva vozila, zbog čega je udarila u osobni automobil marke „Renault“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 60-godišnjakinja. Protiv nje slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja nepropisnog uključivanja u promet, nekorištenja kacige i upravljanja tehnički neispravnim biciklom.

Dragovoljna predaja i pronalazak streljiva

U srijedu, 8. svibnja 2019., u Pleternici, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, iskoristila je zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i policijskim službenicima predala 116 komada streljiva.

Istoga dana, 65-godišnjak s područja Vetova, u svojoj šumi pronašao je odbačeno više komada spremnika poluautomatske puške u kojima se nalazilo 920 komada streljiva, koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

U narednom tjednu pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa

Na području svih zemalja Europske unije svaki mjesec u trajanju od sedam dana provode se akcije s naglaskom na određenu prometnu problematiku kao što su nadzor brzine, teretnih automobila i autobusa, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga i sl.

U skladu s tom akcijom tijekom narednog tjedna, odnosno u razdoblju od 13. do 19. svibnja 2019., na području PU požeško-slavonske provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na nadzor teretnih automobila i autobusa, a policijski službenici će 16. svibnja pojačano provoditi nadzor teretnih automobila i autobusa na području PU požeško-slavonske.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.