Petak, 10 Svibanj 2019 11:17

Dvije prometne nesreće i držanje životinja bez nadzora

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Provale u Ruševu, šumska krađa kod Škrabutnika i prevaren u Pakracu

U noći sa četvrtka na petak 9./10. svibnja 2019., u mjestu Ruševo, nepoznati počinitelj ili više njih provalio je u prostorije DVD (dobrovoljno vatrogasno društvo) iz kojeg nije ništa otuđeno, a potom i u trgovačku radnju u vlasništvu trgovačkog društva iz Siska.

U vremenskom razdoblju od 5. travnja do 7. svibnja 2019., u šumskom predjelu u blizini mjesta Škrabutnik, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio nekoliko stabala graba, bagrema i jasena u vlasništvu Republike Hrvatske, a kojim gospodare Hrvatske šume.

Tijekom jučerašnjeg dana, policijskim službenicima je prijavio 32-godišnjak s područja Pakraca da je početkom svibnja 2019., putem Interneta dogovorio kupnju alata, a nepoznati počinitelj (ili više njih) s računa mu je podigao novčani iznos veći od 16 tisuća kuna, dok mu ugovoreni alat nije isporučen.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijede kaznene prijave.

Držanje životinja bez nadzora

U četvrtak 9. svibnja 2019., oko 13 sati u mjestu Eminovci, 59-godišnjakinja nije držala pod nadzorom svog psa, koji je uz još dva nepoznata psa usmrtio i izgrizao nekoliko ovaca i nasrtao na 49-godišnju vlasnicu istih, te je time vlasnica psa počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Pronalazak minsko eksplozivnih sredstava

U četvrtak 9. svibnja 2019., u mjestu Brusnik, 52-godišnjak je u šumi pronašao jednu tromblonsku minu. Pronađeno ubojito sredstvo su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite PU požeško-slavonske, te će se naknadno uništiti.

Dvije prometne nesreća i najava pojačanih aktivnosti nadzora prometa

Tijekom jučerašnjeg dana dogodile su se dvije prometne nesreće i to u Požegi i Pakracu, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu.

Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.