Ponedjeljak, 20 Svibanj 2019 10:41

Za vikend čak devet prometnih nesreća, a deset osoba lakše ozlijeđeno

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Otuđene košnice sa pčelama kod Podgorja

U razdoblju od 16. do 17. svibnja 2019., nedaleko mjesta Podgorja, nepoznati počinitelj (ili više njih), otuđio je dvije košnice s pčelama, čija se vrijednost procjenjuje na više od 2 tisuće kuna, a u vlasništvu su pravne osobe s područja Požege. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Zlouporaba droge

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske jedna osoba je zatečena s tabletom amfetamina, dok je kod devet osoba pronađena manja količina opojne droge cannabis marihuane. Protiv svih počinitelja slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Devet prometnih nesreća, deset osoba lakše ozlijeđeno, jedan zadržan, pojačane mjere

U subotu 18. svibnja 2019., oko 20.30 sati u mjestu Krivaj, (Požega) 69-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Suzuki“ požeških registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine (noć, zavoj, kolnik mokar), vozilom je prešla u suprotni smjer, gdje je udarila u osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 38-godišnjakinja. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene obje vozačice i dvoje putnika iz osobnog automobila marke „Suzuki“, te protiv 69-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom. Iste večeri, oko 23 sata u Požegi, na raskrižju Ulice Pavla Radića i ulica Frankopanske i Zrinske, 27-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“ požeških registarskih oznaka oduzeo je prednost prolaska 30-godišnjem vozaču koji je upravljao osobnim automobilom marke „Renault“ požeških registarskih oznaka, a koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska.

Zbog toga je došlo do udara prednjeg djela osobnog automobila marke „Renault“ u bočni dio osobnog automobila marke „Audi“ koji je nakon toga odbačen udario na stup semafora i obiteljsku kuću. U prometnoj nesreći su lakše ozlijeđena oba vozača i 4 putnika iz vozila. Protiv 27-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog oduzimanja prednosti prolaska.

Uz opisane prometne nesreće koju su za posljedicu imale ozlijeđene osobe, dogodilo se i 7 prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu i to po dvije u Pleternici i Požegi, te po jedna u Trenkovu, Dervišagi i Velikoj.

U subotu 18. svibnja 2019., oko 14 sati u Sulkovcima, prilikom nadzora prometa, policijski službenici su zatekli 57-godišnjaka, koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,66 promila, upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka. On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 59 prekršaja, od čega se ističu 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 39 vozača je prekoračio dopuštenu brzinu kretanja, a 4 ih nije koristilo sigurnosni pojas.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 2,66 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 91 km/h. U nadzoru prometa tijekom vikenda nisu zatečeni recidivisti-ponavljači prometnih prekršaja.

Pronađena ubojita sredstva u Požegi i nedaleko mjesta Poljanska

U petak 17. svibnja 2019., u jutarnjim satima, u šumi nedaleko mjesta Poljanska (Velika), 45-godišnji uposlenik Hrvatskih šuma, prilikom rada u šumi pronašao je dimni uložak za vježbovnu tenkovsku minu. A u subotu 18. svibnja 2019., oko 16 sati, u Ulici Ervine Dragman u Požegi, također, 45-godišnjak je pronašao protupješačku minu bez upaljača. Ubojita sredstva je preuzeo djelatnik protueksplozijske zaštite i pohranio u za to predviđene prostorije do uništenja.