Utorak, 21 Svibanj 2019 09:51

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Lakše ozlijeđena vozačica u prometnoj nesreći kod Vukojevice

U ponedjeljak 20. svibnja 2019., oko 9.40 sati, na cesti Našice-Čaglin, nedaleko mjesta Vukojevica, 62-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „MAN“ brodskih registarskih oznaka, zbog ne držanja razmaka u vožnji prednjim dijelom teretnog automobila udario je u zadnji dio osobnog automobila marke „Škoda“ zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 32-godišnjakinja i koja je lakše ozlijeđena. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog.

Rezultati pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

Tijekom proteklog tjedna od 13. do 19. svibnja 2019., kako je bilo i najavljeno, na području PU požeško-slavonske, provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor teretnih automobila i autobusa. Ukupno je izvršen nadzor 87 teretnih automobila i autobusa i utvrđeno 29 prekršaja vezanih za ciljeve akcije, odnosno ove skupine vozila i njihove vozače.

Najveći broj utvrđenih prekršaja i to njih 9, odnosio se na prekršaje obvezne dokumentacije vozača u vozilu, zatim prekršaje vremena upravljanja i to 8 prekršaja, prekršaje brzine 6, dok je iz prometa zbog tehničke neispravnosti isključeno na mjestu nadzora 4 vozila.

Ciljana akcija pojačanog nadzora provedena je 16. svibnja 2019., a tijekom akcije izvršen je nadzor 27 teretnih automobila i autobusa i utvrđeno 11 ciljanih prekršaja.