Srijeda, 22 Svibanj 2019 10:05

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Kod 40-godišnjaka nađena marihuana i duhan, slijedi mu kaznena prijava

U utorak, 21. svibnja 2019., policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području grada Požege, u kojoj prebivaju 40-godišnjak, prilikom čega su pronašli stabljiku cannabis marihuane i 900 grama sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva Financija. Protiv 40-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljene trgovine“.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim Hrvatskim državljaninom s područja općine Brestovac, kojeg se sumnjiči da je dana 7. svibnja 2019., u jutarnjim satima u mjestu Daranovci, u dvorištu svoje obiteljske kuće, tupim predmetom usmrtio mačku. Protiv 62-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja“. Kaznenim zakonom Republike Hrvatske, za ovo kazneno djelo propisana je kazna zatvora u trajanju do jedne godine.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim Hrvatskim državljaninom s područja općine Kaptol, kojeg se sumnjiči da je 19. svibnja 2019., godine u večernjim satima, nedaleko mjesta Golobrdci, upravljao prije stjecanja prava na upravljanje osobnim automobilom marke „Mercedes“ požeških registarskih oznaka i zbog neprilagođene brzine vozilom sletio u putni kanal, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. U nesreći su 24-godišnji vozač i 30-godišnji putnik lakše ozlijeđeni. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog upravljanja prije stjecanja prava i vožnje neprilagođenom brzinom.

Također, dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”, budući je nepovlasno posjedovao jednu ručno rađenu kuburu, cIjev za vatreno oružje i nekoliko patrona za kuburu.