Ponedjeljak, 27 Svibanj 2019 15:26

Sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom za vikend i rezultati pojačanog nadzora prometa

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Dvije teške krađe provaljivanjem

U noći s petka na subotu 24./25. svibnja 2019., u Požegi, u Ulici Antuna Kanižlića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio na terasu u vlasništvu 30-godišnjakinje i otuđio garnituru za sjedenje. A u noći s subote na nedjelju 25./26. svibnja 2019., u Ulici Eugena Podubskog u Pleternici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovačku radnju u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege iz koje su otuđeni razne proizvode.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom i 46-godišnjakinjom s područja Voćina, koje se sumnjiči da su u četvrtak 23. svibnja 2019., u Kutjevu počinile kazneno djelo „Prisila prema službenoj osobi“, zbog čega protiv njih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Požegi.

 

Trojica narušavala javni red i mir

U petak, 24. svibnja 2019., u jutarnjim satima u Vlatkovcu, 60-godišnjak je prilikom postupanja policijskih službenika iste vrijeđao i omalovažavao. A u ponedjeljak 27. svibnja 2019., par minuta iza ponoći, u Pakracu, u Ulici Petra Preradovića, 27-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,94 promila i 16-godišnjak su se tjelesno sukobili. 27-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a protiv počinitelja slijede Optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom i rezultati pojačanog nadzora prometa

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od kojih njih 4 na području Požege, te po jedna u Gradcu, Vlatkovcu i Alilovcima, a sve su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 99 prekršaja, od čega se ističu 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 67 vozača je prekoračio dopuštenu brzinu kretanja, a 12 ih nije koristilo sigurnosni pojas.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,15 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 108 km/h.

U nadzoru prometa tijekom vikenda nisu zatečeni recidivisti-ponavljači prometnih prekršaja.