Utorak, 28 Svibanj 2019 10:32

U dva navrata vozači naletjeli na druga vozila u slijedu

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

U dva navrata vozači naletjeli na druga vozila u slijedu

U ponedjeljak, 27. svibnja 2019., oko 9.30 sati, na cesti između mjesta Svetinja i Jakšić, 38-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Daewoo“, požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine nije uspjela zaustaviti svoje vozilo, te je došlo do naleta prednjim djelom vozila s kojim je upravljala na stražnji dio osobnog automobila marke „Volvo“, požeških registarskih oznaka s kojim je upravljala 46-godišnjakinja, nakon čega je odbačeni osobni automobil „Volvo“ udario u osobni automobil marke „Renault“ kojim je upravljao 59-godišnjak. Protiv 38-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Istoga dana, oko 15 sati, na cesti nedaleko mjesta Skenderovci, 41-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine nije uspjela zaustaviti svoje vozilo, te je došlo do naleta prednjim djelom vozila s kojim je upravljala na stražnji dio teretnog automobila marke „Ford“, požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 36-godišnjak. Njoj je naplaćena novčana kazna.

Dragovoljna predaja streljiva u Pleternici

U ponedjeljak, 27. svibnja 2019., na području Pleternice, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima 3 spremnika za automatsku pušku i 1378 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer.

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja.  Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.  Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.