Breadcrumbs

Četvrtak, 18 Srpanj 2019 09:09

Lakše ozlijeđena tri putnika u osobnim automobilima

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Krađa povrća kod Grabarja

U utorak, 16. srpnja 2019., policijskim službenicima prijavio je 60-godišnjak s područja Kutjeva, da mu je u razdoblju od 12. do 16. srpnja ove godine, s poljoprivrednog zemljišta nedaleko mjesta Grabarje, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio veću količinu crvenog luka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Narušavali javni red i mir

U utorak 16. srpnja 2019., oko 12 sati, u Jurkovcu (općina Čaglin), javni red i mir vikom, galamom i međusobnim vrijeđanjem narušavali su 52-godišnjak i 71-godišnjakinja, nakon čega je 52-godišnjak i tjelesno napao 71-godišnjakinju zadavši joj jedan udarac otvorenim dlanom u predjelu lica. Protiv oboje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Lakše ozlijeđena tri putnika u osobnim automobilima

U utorak, 16. srpnja 2019., oko 19 sati, na cesti Vetovo-Kutjevo, 21-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog pretjecanja udario je u osobni automobil marke „Opel“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnji vozač i koji se kretao ispred njega. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđena tri putnika. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog pretjecanja.

Oštećena obiteljska kuća u Požegi

U ponedjeljak 15. srpnja 2019., u Ulici Julija Kempfa u Požegi, nepoznati je vozač upravljao nepoznatim vozilom i zbog nepoznatog razloga udario u obiteljsku kuću u vlasništvu 66-godišnjakinje, te napustio mjesto događaja, a nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem. Pozivamo građane ukoliko imaju korisnih informacija o ovom događaju kao i ranije evidentiranim događajima, gdje počinitelji nisu pronađeni, da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Zatečen kako upravlja prije stjecanja prava

U utorak, 16. srpnja 2019., oko 10.50 sati, u Viškovcima, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 20-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao teretnim automobilom marke „Volkswagen“, našičkih registarskih oznaka. Budući je isti višestruko evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja i da je prijetila opasnost da će nastaviti činiti prekršaje.

On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, koji ga je saslušao, dok će presudu donijeti naknadno.

Najava akcije nadzora brzine

Na području Policijske uprave požeško-slavonske, u petak, 19. srpnja 2019., u vremenu od 14 do 22 sata u koordinaciji s PU osječko-baranjskom i PU brodsko-posavskom, provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.