Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 18 Srpanj 2019 09:43

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Prijevara

U srijedu, 17. srpnja 2019., policijskim službenicima je prijavio 61-godišnjak s područja Velike, da je u ožujku 2018., s 36-godišnjakom s područja Raba, dogovorio kupnju PVC stolarije, za koju mu je uplatio predujam u iznosu većem od 4 tisuće kuna, dok mu 36-godišnjak do današnjeg dana stolariju nije isporučio, te se smatra prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, te nakon njega podnošenje odgovarajućeg pismena nadležnom Državnom odvjetništvu.

Držao psa bez nadzora

U srijedu 17. srpnja 2019., oko 11 sati, u mjestu Požeška Koprivnica, 45-godišnjak nije držao pod nadzorom svog psa koji je izašao na ulicu, a potom i nasrtao na 66-godišnjakinju, te je time počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dvije prometne nesreće i jedan pod utjecajem alkohola

Tijekom jučerašnjeg dana evidentirane su dvije prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se u Požegi i Gradcu kod Pleternice.

A sinoć oko 19 sati, u Ulici Matije Gupca u Pakracu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 65-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,73 promila upravljao biciklom i tijekom postupanja policijskih službenika iste vrijeđao i omalovažavao. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.