Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 11:26

Iz policijske bilježnice za protekli vikend

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Provaljeno u obiteljsku kuću u Donjem Čagliću i prostorije nogometnog kluba u Bučju

U noći sa četvrtka na petak 18./19. srpnja 2019., u Ulici Roberta Žilija u Donjem Čagliću, nepoznati počinitelj (ili više njih), provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 57-godišnjaka iz koje je otuđio stolice i vrata.

A u noći sa subotu na nedjelju 20./21. srpnja 2019., u mjestu Bučje, nepoznati počinitelj (ili više njih), provalio je u prostorije lokalnog nogometnog kluba iz kojeg je otuđio prijenosni zvučnik.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima, protiv kojih nadležnom Državnom odvjetništvu slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Teška krađa“.

Dovršeno kriminalističko istraživanje – tjelesno napao mladića

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je u subotu 13. srpnja 2019., oko 21 sat u ulici Dubrovačkoj u Požegi, narušavao javni red i mir na način da je tjelesno napao i zadao više udaraca 21-godišnjaku. Protiv 22-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.  

Predao bombu u Pleternici

U petak 19. srpnja 2019., 53-godišnjak s područja Pleternice, iskoristio je zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i predao policijskim službenicima jednu ručnu bombu koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Oštećen osobni automobil u Požegi, polubranik u Pleternici - traga se za počiniteljima

U subotu 20. srpnja 2019., u dopodnevnim satima, na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom i za sada na neutvrđen način udario u parkirani osobni automobil marke „Renault“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 36-godišnjaka, a zatim napustio mjesto događaja, a da oštećenom nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Istoga dana, oko 14.50 sati u Ulici kralja Zvonimira u Pleternici, na prijelazu ceste preko željezničke pruge, nepoznati vozač je s nepoznatim vozilom zbog prijelaza preko pruge u vrijeme kada su svjetlosno signalni uređaji najavljivali približavanje vlaka, odnosno uređaj za zatvaranje prometa se počeo spuštati, udario u polubranik i oštetio ga, a nakon toga napustio mjesto događaja.

Policijski službenici tragaju za odbjeglim vozačima.

Provedena akcija nadzora brzine

U petak 19. srpnja 2019. godine u vremenu od 14,00 do 22,00 sati provedena je koordinirana preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine sudionika u prometu. Tijekom provedbe preventivno-represivne akcije na području PU požeško-slavonske izvršen je nadzor 60 vozila i utvrđeno ukupno 24 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se 14 prekršaja odnosilo na prekršaje brzine na koje je akcija bila usmjerena. Najveća izmjerena brzina iznosila je 95 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h, a izmjerena je u mjestu Kaptol, gdje je osobnim automobilom upravljao 22 godišnji vozač.