Petak, 26 Srpanj 2019 10:47

Dvojica pod utjecajem alkohola napustila mjesto događaja, jedan se udaljio pješice ostavivši vozilo

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Iz radnog stroja u Lipiku otuđeno pogonsko gorivo

U noći sa srijede na četvrtak 24./25. srpnja 2019., u ulici Školskoj u Lipiku, nepoznati počinitelj (ili više njih), je iz spremnika za gorivo radnog stroja u vlasništvu pravne osobe s područja Osijeka otuđio pogonsko gorivo. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Tri prometne nesreće s materijalnom štetom – dvojica pod utjecajem alkohola napustila mjesto događaja, jedan se udaljio pješice ostavivši vozilo

U četvrtak 25. srpnja 2019., oko 9.40 sati u mjestu Marindvor, 58-godišnjak je ostavio bez nadzora dvije domaće životinje – svinje, koje su izašle na prometnicu i na koje je autobusom marke „Mercedes“ brodskih registarskih oznaka naletio 64-godišnjak. Vlasniku životinja je na mjestu naplaćena novčana kazna.

Istoga dana, oko 10.55 sati na raskrižju Ulice Župnika Mirka Messnera i Stjepana Radića u Kutjevu, 55-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom marke „Opel“, zbog nepropisnog skretanja vozilom je sletio s kolnika i udario u prometni znak, a potom i u žičanu ogradu, nakon čega je s vozilom napustio mjesto događaja. Naknadno je pronađen, a izvršenim ispitivanjem na alkoholiziranost je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 3.24 promila. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog napuštanja mjesta događaja, upravljanja neregistriranim, neosiguranim vozilom, pod utjecajem alkohola i zbog nepropisnog skretanja.

Također u četvrtak, oko 14.50 sati, na raskrižju Ulice Zagrebačke i Šijačke ceste u Požegi, 74-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog kretanja vozilom je sletio s kolnika i udario u betonski rubnik i prometne znakove, nakon čega je pješice napustio mjesto događaja. Naknadno je pronađen, a izvršenim ispitivanjem na alkoholiziranost je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.71 promila. On je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog napuštanja mjesta događaja, vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisnog kretanja kolnikom.

S obzirom na navedene događaje, te s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti, policijski službenici će u i dane vikenda koji su pred nama pojačano provoditi nadzor prometa, posebice usmjeren na prekršaje koji najčešće dovode do prometnih nesreća – brzinu, alkohol, kao i na korištenje zaštitnih elementa (pojas i kaciga), te uporabu mobitela tijekom vožnje.

Vrijeđao i omalovažavao policijske službenike Badljevini

U četvrtak, 25. srpnja 2019., oko 16.40 sati, u Badljevini, 57-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola (odbio ispitivanje), prilikom postupanja policijskih službenika vezano za Oštećenje tuđe stvari, iste je vrijeđao i omalovažavao. On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dva požara na otvorenom

U četvrtak 25. srpnja 2019., u popodnevnim satima, nedaleko mjesta Kantrovci i Trenkovo došlo je do požara na otvorenim prostorima – poljoprivrednim površinama u kojima je gorjela suha trava i nisko raslinje, a koji su nakon intervencije vatrogasaca ugašeni.