Ispiši ovu stranicu
Utorak, 06 Kolovoz 2019 10:07

Proteklog vikenda pet nesreća s materijalnom štetom i trojica zadržana zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Otuđena torbica u Požegi

U ponedjeljak 5. kolovoza 2019., u Ulici Vladimira Nazora u Požegi, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je žensku torbicu u vlasništvu 60-godišnjakinje s područja Požege. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

18-godišnjak tjelesno napao 20-godišnjaka

U nedjelju 4. kolovoza 2019., oko 4.30 sati, u Požegi u ulici Cehovskoj, 18-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,75 promila, bez povoda je tjelesno napao 20-godišnjaka, koji je također bio pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,68 promila, zadavši mu jedan udarac u predjelu glave. 18-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a 20-godišnjaku je pružena liječnička pomoć, te će nakon kvalifikacije povreda biti nastavljeno daljnje kriminalističko istraživanje i pokrenut odgovarajući zakonski postupak.

Teže ozlijeđen 22-godišnjak, lakše 42-godišnjak, pet nesreća s materijalnom štetom i trojica zadržana zbog vožnje pod utjecajem alkohola

U subotu 3. kolovoza 2019., oko 16.30 sati na cesti Kaptol-Velika, 22-godišnjak kojeg je nepropisno u prtljažnom prostoru osobnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka prevozila 20-godišnjakinja, ispao je iz vozila na kolnik i teže se ozlijedio. Protiv 20-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

U ponedjeljak, 5. kolovoza 2019., oko 17 sati, u Kutjevu u Ulici Hrvatskih branitelja, 25-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo nije propustio motocikl marke „Honda“ požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnjak i koji se kretao iz suprotnog smjera te zadržavao svoj smjer kretanja, zbog čega je došlo do sudara nakon kojeg je motociklist pao s motocikla i lakše se ozlijedio. 25-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog oduzimanja prednosti prolaska. Uz navedene nesreće s ozlijeđenim sudionicima, tijekom proteklog vikenda dogodilo se još pet prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

U subotu 3. kolovoza 2019., oko 23.20 sati u ulici Frankopanskoj u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 59-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,61 promila upravljao osobnim automobilom marke „Daewoo“ požeških registarskih oznaka.

A u ponedjeljak 5. kolovoza 2019., oko 12.20 sati, u ulici Dubrovačkoj u Požegi, 67-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka, nakon što mu je utvrđena brzina kretanja koja je za 31 km/h veća od dopuštene nije se zaustavio na znakove koje su mu davali policijski službenici, koji su ga nakon toga slijedili i zaustavili te utvrdili da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 3,23 promila. Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, istome će biti izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 16 tisuća kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca i po pravomoćnosti naloga određeno 12 negativnih prekršajnih bodova.

Također u ponedjeljak, oko 19.10 sati na cesti Ovčare-Vetovo, sustavom za mjerenje brzine ugrađenim u tzv. vozilo „Presretač“, 29-godišnjaku koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ njemačkih nacionalnih oznaka izmjerena je brzina kretanja od 151 km/h, što je za 61 km/h više od dopuštenog. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,41 promila. Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, istome će biti izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca i po pravomoćnosti naloga određeno 7 negativnih prekršajnih bodova.

Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, sva trojica su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi odgovarajući prekršajni postupak.

Nedaleko Doljanovaca 62-godišnjaku izgorjela slama

U subotu 4. kolovoza 2019., oko 21 sat, u polju nedaleko mjesta Doljanovci, na neutvrđen način je došlo do požara na traktorskoj prikolici natovarenom slamom u vlasništvu 62-godišnjaka.Požar je ugašen oko 23 sata.

81-godišnjak dragovoljno izručio ubojita sredstva

U petak 2.8.2019., oko podneva, 81-godišnjak s područja Požege, iskoristio je zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i policijskim službenicima predao 3 ručne bombe koje su izuzete i pohranjene u prostorije policije do uništenja.