Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 21 Kolovoz 2019 09:49

Iz policijske bilježnice - Vozači i pješaci oprez!

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 18, 21 i 27 godina, koje se sumnjiči da su u razdoblju od 3. do 6. kolovoza 2019., u ulici Osječkoj u Požegi, provalili u tovarne prostore sedam teretnih i dva priključna vozila u vlasništvu prijevoznika s ovog područja i otuđili razne proizvode. U svezi navedenog slijedi posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznene prijave.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči da je u ponedjeljak 12. kolovoza 2019., u večernjim satima u Lipiku, narušavao javni red i mir na način da je bez povoda tjelesno napao 18-godišnjaka. Protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dva požara na otvorenom

U utorak 20. kolovoza 2019., oko 12 sati u mjestu Vetovo, 45-godišnjak je spaljivao PVC otpad uslijed čega se vatra proširila na složena drva za ogrjev, zbog čega su morali intervenirati vatrogasci, te je požar ugašen oko 12.45 sati.

Istoga dana u popodnevnim satima u Lipiku, nepoznata osoba je zapalila odloženu drvenu piljevinu na prostoru pilane u vlasništvu 57-godišnjaka, zbog čega su također morali intervenirati vatrogasci, te je požar ugašen oko 23.50 sati.

Vozači i pješaci oprez!

Požeška biskupija danas 21. kolovoza 2019., organizira hodočašće vjernika Požeškog i Gradiškog kraja u Voćin. Stoga se na cesti Poljanska-Vrhovci i cesti Kamenska - Voćin očekuje povećan broj pješaka i vozila od ranih jutarnjih sati za odlaska i večernjim satima pri povratku vjernika iz Voćina. Sve sudionike pozivamo na povećan oprez kako bi se osiguralo povoljno stanje sigurnosti.