Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Rujan 2019 09:14

Iz policijske bilježnice - Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

Provaljeno u teretni automobil

U razdoblju 6./7. rujna 2019., u Kutjevu, u Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u teretni automobil marke „MAN“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 29-godišnjaka i otuđio gorivo. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakinjom i 26-godišnjakom s područja Slavonskog Broda, a koje se sumnjiči da su 19. travnja 2019., u dopodnevnim satima u Njemačkoj ulici u Požegi, u stambenoj zgradi, pokušali provaliti u stan u vlasništvu 40-godišnjakinje, nakon čega su provalili u stan 30-godišnjakinje iz kojeg su otuđili nakit. Istoga dana, provalili su u kuću u Ulici bana Josipa Jelačića u Pleternici, u vlasništvu 58-godišnjaka iz koje su također otuđili nakit. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Narušavao javni red i mir

U petak, 6. rujna 2019., oko 21 sat, u Jakšiću, u Osječkoj ulici, na parkiralištu, 26-godišnjak je u osobnom automobilu verbalno i tjelesno napao 24-godišnjakinju koja je tom prilikom lakše ozlijeđena. Protiv 26-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Požari

U petak, 6. rujna 2019., oko 12 sati, u Jakšiću, u Osječkoj ulici, uslijed kvara na električnim instalacijama došlo je do požara na osobnom automobilu marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 35-godišnjak.

Istoga dana, oko 15 sati, u mjestu Kuzmica, na neutvrđeni način došlo je do požara na poljoprivrednoj površini u vlasništvu 57-godišnjaka prilikom čega je gorjela suha trava i nisko raslinje.

U nedjelju, 8. rujna 2019., oko pet sati, u Pakracu, u Ulici kneza Domagoja, na neutvrđeni način je došlo do požara u drvarnici u vlasništvu 57-godišnjaka prilikom čega je izgorio krov.

Ugrožavali promet

U petak, 6. rujna 2019., oko 20.40 sati, u Požegi, u Ulici Seovački put, 54-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,80 promila upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine sletio je vozilom s kolnika i udario u kolni ulaz obiteljske kuće u vlasništvu 54-godišnjaka. Predviđena kazna za navedeni prekršaj je od 10.000,00 do 20.000,00 kn ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, šest negativnih bodova, zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca (alkohol), 500,00 kn (neprilagođena brzina) i 1000,00 kn (izazivanje prometne nesreće).

U nedjelju, 8. rujna 2019., oko 16 sati, između mjesta Laze Prnjavor i Komušina, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 30-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,06 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom marke „Ford“. Predviđena kazna za navedene prekršaje je od 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana (upravljao prije stjecanja prava), 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, šest negativnih bodova (alkohol), 2.000,00 kn (upravljanje neregistriranim vozilom) i 5.000,00 kn (upravljanje neosiguranim vozilom).

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U petak, 6. rujna 2019., oko 10.20 sati, u mjestu Gornja Obrijež, 24-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine prešla je u suprotnu kolničku traku i prednjim dijelom vozila udarila u prednji lijevi dio osobnog automobila marke „Mercedes“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 56-godišnjak. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 69-godišnja putnica iz „Mercedesa“, dok su oboje vozača lakše ozlijeđeni, a protiv 24-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Istoga dana, oko 16.30 sati, između mjesta Požega i Gradski Vrhovci, 32-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka, prešao je vozilom na lijevu stranu kolnika, a potom sletio na bankinu te udario u kanal oborinskih voda. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom, u Lipiku u Ulici Ante Starčevića, u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske i u Gradcu u Ulici Stjepana Radića, dok dva bijega s mjesta prometne nesreće bilježimo u mjestu Mihaljevci i u Lipiku u Ulici Vukovarska avenija.