Ispiši ovu stranicu
Utorak, 10 Rujan 2019 08:59

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

Krađa

U ponedjeljak, 9. rujna 2019., policijskim službenicima je prijavio 58-godišnjak da mu je u razdoblju od 24. kolovoza do 8. rujna, u mjestu Bučje (kod Pakraca), nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio košnice s pčelama. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, a koji je u petak, 6. rujna, zatečen na području Požege s kilogramom duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“.

Prometna problematika

U ponedjeljak, 9. rujna 2019., oko 22.45 sati, u mjestu Velika, u Ulici dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su prilikom nadzora prometa pokušali zaustaviti osobni automobil marke „Opel“, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,49 promila upravljao 22-godišnjak i koji je nastavio vožnju. Za njim su upalivši svjetlosno-zvučne signale (rotirajuće plavo svjetlo i sirenu) krenuli policijski službenici, no vozač se nije zaustavljao već je nastavio vožnju gdje je u mjestu Trenkovo bez zaustavljanja prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te se nastavio kretati u pravcu Požege nakon čega je na raskrižju ulica Cernička i Luka put, uslijed neprilagođene brzine, udario u živicu, a potom u zid obiteljske kuće u vlasništvu 73-godišnjaka. 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Prekršajnim nalogom za navedene prekršaje 22-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.500,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci i deset negativnih bodova.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Dubrovačkoj ulici.