Srijeda, 25 Rujan 2019 08:29

Iz policijske bilježnice - Nepoznati počinitelji prevarili 63-godišnjakinju i 28-godišnjakinju

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

Nedozvoljena uporaba osobnih podataka i prijevara

Policijskim službenicima je prijavila 63-godišnjakinja s područja Čaglina, da je u mjesecu travnju ove godine, nepoznati počinitelj (ili više njih), bez njenog znanja ugovorio pretplatničku uslugu i kupnju mobilnog uređaja za što su joj izdani računi, a ona uslugu niti je ugovorila niti ju koristi. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja.

Prijavila prijevaru

U utorak, 24. rujna 2019., policijskim službenicima je prijavila 28-godišnjakinja s područja Pleternice, da je krajem lipnja ove godine, na svojoj adresi stanovanja nepoznatoj osobi prodala aparat za izradu fotografija za iznos od 15.000,00 kuna, a koji je nepoznata osoba morala platiti do kraja srpnja međutim to nije učinila niti je vratila aparat te se smatra prevarenom. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava te  daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave.

Požar

U ponedjeljak, 23. rujna 2019., u poslijepodnevnim satima, u Pakracu, u Ulici kneza Domagoja, u potkrovlju kuće u vlasništvu 57-godišnjaka, nepoznati počinitelj  (ili više njih) je otvorenim plamenom izazvao požar koji je zahvatio drveni rog, letve i razvodne kutije. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.

Dragovoljno predao eksplozivna sredstva

U utorak, 24. rujna 2019. godine, na području Velike, 32-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao: jednu poluautomatsku pušku, tri ručne bombe, tri detonatora, četiri trotilska metka, pet metara detonirajućeg štapina, šest komada spremnika za automatsku pušku, 10 metara sporogorućeg štapina, 15 elektrodetonatora i 200 komada streljiva. Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja – manje tragedija" za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.