Ispiši ovu stranicu
Utorak, 22 Listopad 2019 09:43

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Krađa

U ponedjeljak, 21. listopada 2019., policijskim službenicima je prijavio 46-godišnjak da mu je u nedjelju, 20. listopada, iza ponoći, u Pakracu, u Ulici Matice Hrvatske, na prostoru tržnice gdje se održavala manifestacija, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio jaknu u kojoj se nalazio mobitel marke „Huawei“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao automatsku pušku

U ponedjeljak, 21. listopada 2019., anonimni građanin je policijskim službenicima predao automatsku pušku koju je pronašao u šumskom djelu u blizini mjesta Kutjevo i koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.
Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja – manje tragedija" za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.
Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Prometna problematika

U ponedjeljak, 21. listopada 2019., oko 14 sati, u Pakracu, Trg bana Josipa Jelačića, 58-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,74 promila upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, daruvarskih registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao vozilom na lijevu stranu kolnika, a potom preko rubnika u vlasništvu Grada Pakraca. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja vozila kolnikom i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.