Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 20 Studeni 2019 12:05

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

Neovlašteno posjedovao marihuanu

U utorak 19. studenoga 2019. na području Požege, policijski službenici su kod 19-godišnjaka pronašli marihuanu i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je u rujnu ove godine s 59-godišnjakom s područja Pleternice dogovorio građevinske radove s dogovorenim završetkom do 10. listopada prilikom čega je dobio akontaciju od 8.000,00 kuna. Budući da 45-godišnjak nije obavio radove, niti je vratio novac, počinio je kazneno djelo „Prijevara“. Nadležnom državnom odvjetništvu slijedi podnošenje posebnog izvješća kao nadopuna kaznene prijave.

Požar

U utorak 19. studenoga 2019. oko 15.30 sati u mjestu Tekić, uslijed prijenosa topline s oštećenog metalnog dimnjaka došlo je do požara na tavanu dvorišne zgrade u vlasništvu 61-godišnjaka.

Prometna problematika

U utorak 19. studenoga 2019. oko 16.30 sati u mjestu Gradac u Ulici Stjepana Radića, 62-godišnji vozač koji je upravljao autobusom marke „Setra“, požeških registarskih oznaka, pretjecao je traktor marke „IMT“ koji je bio neosiguran i neregistriran i kojemu je bio pridodan neosvijetljeni traktorski priključak tzv. berač kojim je upravljao 48-godišnjak. Tom prilikom došlo je do udaranja prednjeg desnog bočnog dijela autobusa u lijevi bočni dio berača. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedene prometne nesreće.

Ugrožavao promet

U utorak 19. studenoga 2019. oko 22.55 sati u Pleternici u Mlinskoj ulici u prometu je zatečen 59-godišnjak koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,58 promila i koji kod sebe nije imao osobnu iskaznici niti bilo koji dokument kojim bi se mogao utvrditi identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja biciklom pod utjecajem alkohola i nenošenja osobne iskaznice.