Četvrtak, 19 Prosinac 2019 11:34

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Šumska krađa

U razdoblju od 13. do 18. prosinca 2019. u šumskom dijelu u blizini mjesta Vasine Laze, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio nekoliko stabala hrasta u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Tri provale

U utorak 17. prosinca 2019. u poslijepodnevnim satima u blizini mjesta Velika, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u radni stroj u vlasništvu trgovačkog društva iz Koprivnice i otuđio gorivo.

U noći s utorka na srijedu 17./18. prosinca 2019. u mjestu Velika u Strossmayerovoj ulici, provaljeno je u Veterinarsku stanicu prilikom čega su otuđena razna sredstva.

U srijedu 18. prosinca 2019. u večernjim satima u mjestu Gaj, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva iz Bjelovara i otuđio razne cigarete.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Prijavila prijevaru

U srijedu 18. prosinca 2019., policijskim službenicima je prijavila 31-godišnjakinja s područja Pakraca da ju je putem društvene mreže kontaktirala nepoznata osoba od koje je zatražila pomoć „skidanja uroka“ nakon čega je istoj uplatila novčani iznos od preko 15 tisuća kuna s obećanjem da će joj novac nakon par sati biti vraćen. Nakon izvršene uplate nepoznata osoba joj se više nije javljala te se ona smatra prevarenom. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem i slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave.

Dragovoljno predao bombu

U srijedu 18. prosinca 2019. na području Kutjeva, 62-godišnjak je prilikom čišćenja stare obiteljske kuće pronašao ručnu bombu koju je dragovoljno predao policijskim službenicima. Navedena bomba je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.