Ponedjeljak, 23 Prosinac 2019 12:39

Policijska uprava Požeško-slavonska poziva na oprez i pojačani promet ali bez alkohola

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Tijekom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana očekuje se pojačani promet na graničnim prijelazima te glavnim i lokalnim prometnicama diljem Republike Hrvatske. Također se očekuje i povećani broj dolazak stranih državljana,a koji dolaze na odmor za vrijeme blagdana. U takvim prilikama se očekuje i stvaranje većih gužvi pa pozivamo sve građane da i u takvim uvjetima budu strpljivi, međusobno tolerantni, ali i da prije svega poštuju prometne propise.

Praznično raspoloženje i vožnja pod utjecajem alkohola

Svjesni smo da je razdoblje prazničnog raspoloženja zbog čega jedan dio građana konzumira alkoholna pića, ali nakon toga nažalost i sjedaju za upravljač vozila. Ovom ih prilikom upozoravamo, da to ne čine, jer u današnje vrijeme, kada postoje razne alternative: taksi službe, međusobni dogovor tko će ostati trijezan i voziti kući ostatak društva i sl., znači brojne mogućnosti, onda niti jedan razlog za vožnju pod utjecajem alkohola ne može biti opravdan.

U tom smislu i policija će prema takvim vozačima, koji imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, imati nultu toleranciju na razloge vožnje pod utjecajem alkohola!

Prevelikim pouzdanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. Stoga usvojite ove korisne savjete, kako bi nadolazeće blagdane uistinu proveli u miru i bez neželjenih posljedica koje sa sobom nosi neodgovorno ponašanje u prometu.