Ponedjeljak, 30 Prosinac 2019 10:23

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda i rezultati akcije u prometu

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Malog Lošinja koja je dana 26. prosinca 2019. oko 8.45 sati u mjestu Bankovci upravljala osobnim automobilom marke „Ford“, riječkih registarskih oznaka te uslijed neprilagođene brzine izgubila nadzor nad vozilom i sletjela u putni kanal, a potom udarila u betonski most. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 28-godišnji putnik, dok je 52-godišnja putnica teško tjelesno ozlijeđena. Nakon prometne nesreće 25-godišnjakinja nije obavijestila najbližu policijsku postaju niti sačekala dolazak službene osobe koja obavlja očevid i protiv nje slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Neovlašteno posjedovao marihuanu

U nedjelju 29. prosinca 2019. oko 16.10 sati na području grada Požege, policijski službenici su kod 33-godišnjaka pronašli manju količinu marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavao promet

U subotu 28. prosinca 2019. oko 23.45 sati u mjestu Frkljevci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 59-godišnjaka koji je upravljao biciklom, a da se nije kretao bliže desnom rubu kolniku, a također nije imao upaljena svijetla niti je koristio reflektirajući prsluk. 59-godišnjak je odbio alkotest, a također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se mogao utvrditi identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 59-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U petak 27. prosinca 2019. oko 19.30 sati u mjestu Vetovo na raskrižju ulica Zagrebačka, Kutjevačka, Požeška i Stjepana Radića, 57-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Suzuki“, dubrovačkih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja nije se zaustavio ispred vidno postavljenog znaka „obavezno zaustavljanje“ te je nastavio vožnju i oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljala 49-godišnjakinja. Nakon udara došlo je do zanošenja i prevrtanja osobnog automobila „Suzuki“ na bok te izlijetanja van nogostupa i udara u metalnu ogradu u vlasništvu 40-godišnjaka, a potom do udara u metalni nosač prometnog znaka. U prometnoj nesreći 49-godišnja vozačica je lakše ozlijeđena, kao i 55-godišnja putnica iz „Suzukija“ i 57-godišnji vozač protiv kojeg slijedi prekršajni nalog.

U nedjelju 29. prosinca 2019. oko 17.15 sati u Požegi na raskrižju ulica Pavla Radića i Frankopanska, 35-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,60 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, skretao je ulijevo, a da nije propustio sva vozila koja dolaze iz suprotnog smjera prilikom čega je udario u osobni automobil marke „Audi“, varaždinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnjak. 35-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestima Marino Selo, Drškovci i Alaginci, dok dva bijega bilježimo u mjestu Batinjani i u Pleternici u Orljavskoj ulici.

Rezultati akcije

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 75 prekršaja, od čega se ističe osam zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 23 vozača su prekoračila dopuštene brzine kretanja, dok su dva vozača upravljala neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,68 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 89 km/h.