Ponedjeljak, 27 Siječanj 2020 11:18

Iz policijske bilježnice za protekli vikend

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Provaljeno u vikend kuću u Novom Zvečevu

U razdoblju od 12. do 25. siječnja 2020.,u mjestu Novo Zvečevo (Brestovac) nepoznati počinitelj (ili više njih), provalio je u vikend kuću u vlasništvu 62-godišnjakinje s područja Požege, iz koje otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Sigurnost cestovnog prometa

U petak 24. siječnja oko 7.50 sati, u Ulici Ante Starčevića u Lipiku, 33-godišnjakinja koja je upravljala osobnim automobilom marke „Citroen“ daruvarskih registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine vozilom je sletjela s kolnika i udarila u noseći stup uređaja za upravljanje prometom prometnim svjetlima (semafor) pri čemu je nastala materijalna šteta. Njoj će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Istoga dana, oko 11.40 sati, u Ulici dr. Franje Tuđmana u Požegi, 19-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Audi“ požeških registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine prednjim djelom vozila kojim je upravljala udarila je u stražnji dio osobnog automobila marke „Mazda“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak, a koji je svoje vozilo zaustavio zbog vozila ispred njegova. Nakon navedenog, 29-godišnja vozačica koja je upravljala svojim osobnim automobilom zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim djelom vozila kojim je upravljala udarila je u osobni automobil marke „Audi“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 19-godišnja vozačica. 19-godišnjakinji i 29-godšnjakinji bit će izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Također u petak, oko 13.30 sati, na raskrižju Ulice Franje Cirakija i Stjepana Radića u Požegi, 62-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mazda“ požeških registarskih oznaka, oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka, kojim je upravljala 41-godišnjakinja i kretala s cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. 62-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog oduzimanju prednosti prolaska.

U nedjelju, 26. siječnja 2020., oko 1 sat iza ponoći, u mjestu Vetovo, 31-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“ osječkih registarskih oznaka, zbog nepropisne vožnje unatrag, udario je u parkirani osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 30-godišnjaka, a nakon nesreće napustio mjesto događaja da oštećenom nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je upravljao.

Policijski službenici su istog pronašli nedugo nakon nesreće, a provedenim ispitivanjem na alkoholiziranost kod istog je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 1,90 promila. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog nepropisne vožnje unatrag, vožnje pod utjecajem alkohola i napuštanja mjesta događaja.

U subotu 25. siječnja 2020., oko 00.20 sati u ulici Hrvatskih branitelja u Požegi, policijski službenici su tijekom nadzora prometa zatekli 26-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,86 promila. Budući je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Također u subotu, 25. siječnja 2020., oko 23.40 u mjestu Trenkovo, policijski službenici su tijekom nadzora prometa zatekli 52-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,30 promila, upravljao osobnim automobilom marke „Kia“, na kojem su se nalazile ne pripadajuće registracijske pločice. Budući je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje, a protiv istog slijedi i kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krivotvorenje isprava“.