Ponedjeljak, 03 Veljača 2020 09:50

Ukupno šest prometnih nesreća za vikend, jedan vozač lakše ozlijeđen

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

U petak 31. siječnja 2020., oko 16.20 sati, u Ulici Matije Gupca u Kuli, 57-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,44 promila upravljao traktorom marke „IMT“, koji nije bio tehnički ispravan, registriran i osiguran, zbog nepropisnog kretanja kolnikom izgubio je nadzor nad vozilom, te sletio s kolnika i udario u obiteljsku kuću u vlasništvu 86-godišnjaka i lakše se ozlijedio. Protiv 57-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi, zbog nepropisnog kretanja kolnikom, upravljanja pod utjecajem alkohola i neregistriranim, tehnički neispravnim i neosiguranim traktorom.

Ostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu, a njih četiri se dogodilo na području Požege, te jedna na području Pleternice.

Počinitelji tri prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, nakon istih napustili su mjesto događaja, a da oštećenima nisu ostavili podatke o sebi i vozilima s kojim su upravljali. Naknadno je otkriven jedan počinitelj, dok se za dvojicom traga.