Srijeda, 05 Veljača 2020 09:59

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Dovršeno kriminalističko istraživanje – nakon ugovorenog sastanka otuđila mu novac i razne predmete

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjom hrvatskom državljankom, koju se sumnjiči da se 29. prosinca 2019., nakon prethodno ugovorenog sastanka putem društvenih mreža na Internetu, našla u Požegi sa 49-godišnjakom s područja Primorsko-goranske županije, kojemu je tom prigodom otuđila novac i razne predmete. U vezi navedenog događaja slijedi posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu kao nadopuna ranije zaprimljene kaznene prijave.

Pokušaj provale u trgovinu u Rajsavcu

U noći s ponedjeljka na utorak 3./4. siječnja 2020., u mjestu Rajsavac (Jakšić), nepoznati počinitelj (ili više njih) je pokušao provaliti u trgovačku radnju u vlasništvu pravne osobe s područja Siska. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“ u pokušaju.

Prometna nesreća

U utorak 4. siječnja 2020., oko 8.20 sati, u Ulici Josipa Runjanina u Požegi, 18-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Renault“ požeških registarskih oznaka, zbog nepropisne vožnje unatrag udario je u parkirani osobni automobil marke „Toyota“ požeških registarskih oznaka, kojeg je prethodno parkirala 50-godišnjakinja. Nakon nesreće, 18-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da oštećenoj nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je uzrokovao nesreću, te je naknadno pronađen i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog nepropisne vožnje unatrag i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

Predao pušku

U utorak, 4. siječnja 2020., na području grada Pakraca, građanin koji je želio ostati anoniman iskoristio je zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i policijskim službenicima predao poluautomatsku pušku, koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo svim građanima koji su do sada iskoristili mogućnost dragovoljne predaje ubojitih sredstava bez sankcija, te pozivamo sve one koji nepovlasno posjeduju ubojita sredstva da ih predaju policijskim službenicima, jer za isto nisu propisane sankcije. Ujedno pozivamo i sve one koji imaju eventualna saznanja o odbačenim ili skrivenim ubojitim sredstvima da također ista mogu priopćiti policijskim službenicima.