Utorak, 11 Veljača 2020 09:39

Ukrali gorivo iz radnih strojeva

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Krađa goriva i mobitela

U četvrtak 30. siječnja 2019., nedaleko mjesta Trnovac (Velika), u večernjim satima, nepoznati počinitelj (ili više njih), je iz spremnika za gorivo radnog stroja u vlasništvu pravne osobe s područja Koprivnice, otuđio pogonsko gorivo.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima, protiv kojih slijede kaznene prijave zbog počinjenih kaznenih djela „Teška krađa“ i „Krađa“.

U ponedjeljak, 10. veljače 2020., policijskim službenicima je prijavio 33-godišnjak s područja Požege, da mu je nepoznati počinitelj (ili više njih) dana 9. veljače, u noćnim satima, u ugostiteljskom lokalu u središtu grada Požege, otuđio mobitel marke „Samsung“.

Prijevara

U ponedjeljak, 10. veljače 2020., policijskim službenicima je prijavio 20-godišnjak s područja Požege, da je tijekom mjeseca studenoga 2019., s 31-godišnjakom sa područja grada Zagreba, putem telefona dogovorio kupnju dijelova za automobil koje je platio, a da mu do današnjeg dana 31-godišnjak nije sve dijelove isporučio, te se smatra prevarenim. Slijedi daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica vezanih za ovaj događaj i podnošenja posebnog izvješća nadležnom Državnom odvjetništvu.

Predao streljivo

U ponedjeljak, 10. veljače 2020., na području Lipika, 56-godišnjak je iskoristio zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i policijskim službenicima predao 27 komada raznog streljiva, koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer. Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja.