Ponedjeljak, 17 Veljača 2020 14:18

21-godišnjak vozio 86km/h s 1,26 promila alkohola u naselju

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Upravljali pod utjecajem alkohola

U subotu, 15. veljače 2020., oko 3.45 sati, u ulici Hrvatskih dragovoljaca u mjestu Novo Selo (na državnoj cesti), policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 21-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom i kretao se brzinom od 86 km/h, što je više za 36 km/h od dopuštenog i pod utjecajem alkohola od 1,26 promila. 
U nedjelju, 16. veljače 2020., oko 3.30 sati, u mjestu Biškupci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 22-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,26 promila. 
Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, obojica su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog. 

Bušilica otuđena u Pakracu, bicikl u Požegi

U petak 14. veljače 2020., prijavio je 25-godišnji predstavnik trgovačke radnje s područja Pakraca, da im je nepoznati počinitelj u četvrtak 13. veljače 2020., iz prostorija trgovačke radnje u Ulici Ivana Gundulića u Pakracu, otuđio bušilicu.
U subotu 15. veljače 2020., prijavila je 55-godišnjakinja s područja Požege, da joj je nepoznati počinitelj u srijedu 12. veljače 2020., u Ulici Vilima Justa u Požegi, otuđio bicikl.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Predao revolver i streljivo

U subotu, 15. veljače 2020., na području Pakraca, građanin koji je želio ostati anoniman, iskoristio je zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva, te je policijskim službenicima predao revolver i streljivo, koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
Dobro je podsjetiti - akcija „Manje oružja, manje tragedija“
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.