Srijeda, 11 Ožujak 2020 10:34

Iz policijske bilježnice - Provaljeno u trgovinu, U pretrazi pronađena marihuana

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Provaljeno u trgovinu

U razdoblju 9./10. ožujka 2020. u mjestu Velika u Ulici Stjepana Radića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu u vlasništvu zadruge iz Jakšića i otuđio novac, cigarete i razna alkoholna pića. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U pretrazi pronađena marihuana

U utorak 10. ožujka 2020. policijski službenici su temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Požege u kojoj prebiva 23-godišnjak i pronašli marihuanu i manju količinu sjemenki marihuane. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Dragovoljno predao streljivo

U utorak 10. ožujka 2020. na području Pakraca, anonimni građanin je predao policijskim službenicima 75 komada raznog streljiva, a koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja – manje tragedija" za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Prometna problematika

U utorak 10. ožujka 2020. oko 12 sati u mjestu Velika u Industrijskoj ulici, 23-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „MAN“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge nije zaustavio vozilo, iako su bili upaljeni svjetlosno zvučni znaci koji upozoravaju da će se uređaj za zatvaranje prometa početi spuštati uslijed čega je došlo do udara polubranika u vozilo. Protiv 23-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog.